FOTO | CSM Dunărea - învinsă în Cupa României, Ciucul - câștigătoarea trofeului
Foto: Sonia Baciu

FOTO | CSM Dunărea - învinsă în Cupa României, Ciucul - câștigătoarea trofeului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de hochei SC Miercurea Ciuc este noua deținătoare a trofeului ”Cupa României” - ediția 2017-2018, după ce a câștigat, scor 5-1, finala, în fața formației Corona Brașov. Ciucanii au deschis scorul, în minutul 8, ca apoi, brașovenii să egaleze, abia, în repriza secundă (min. 28, superioritate numerică). Echilibrul a fost de scurtă durată, ciucanii au marcat după alte patru minute, în inferioritate numerică, apoi jocul a ”curs” într-o singură direcție. În ultima repriza a treia, chiar dacă au fost numeroase ocazii de gol pentru ambele echipe, ciucanii au marcat de trei ori în doar cinci minute.

Sezonul trecut, Ciuc a pierdut finala cu CSM Dunărea, după un meci de senzație, după o revenire de senzaţie a gălăţenilor, de la 0-3 la 5-5, la terminarea timpului regulamentar de joc. Rusnak a fost cel care a înscris ”golul de aur”, în minutul 70.

În această ediție, cele două formații s-au confruntat în grupe, SC Miercurea Ciuc a câștigat cu Dunărea, scor 6-1, astfel că gălățenii au jucat în finala mică, împotriva echipei Progym Gheorgheni.

CSM Dunărea a ratat bronzul ”Cupei României” după ce a pierdut, scor 5-6 (1-1, 3-2, 1-3), în fața formației Progym, în finala mică, disputată sâmbătă, la Galați.

Meciul a început cu o întârziere de aproximativ o oră, din cauza unor probleme tehnice la mașina de refăcut gheața.

Partida a fost intens disputată, gălățenii au arătat mai multă determinare față de meciul pierdut, în grupă, în fața Ciucului, vineri seară. Prima repriză a fost foarte echilibrată, Chernenko a marcat pentru Dunărea, ca apoi, în repriza secundă, gălățenii să preia conducerea prin golul realizat de Irimia. Au fost răsturnări de scor, preluări ale conducerii (pentru Dunărea au mai marcat Hildebrand și Kumeliauskas), intrarea în ultimul act fiind cu avans pentru CSM Dunărea. Ultima repriză a fost dominată de cei din Gheorgheni, care au reușit să marcheze trei goluri la rând, ultimul cu poarta goală, când mai erau 88 de secunde de joc. Cu doar șase secunde înainte de final, Anton Butochnov a înscris pentru Dunărea, iar tabela a fost închisă cu 6-5 pentr Progym.

Citit 2418 ori Ultima modificare Duminică, 24 Decembrie 2017 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.