Meci de fotbal între deţinuţi şi gardieni (FOTO)

Meci de fotbal între deţinuţi şi gardieni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În sala de sport a Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu", s-a desfăşurat o competiţie sportivă între echipa de fotbal a deţinuţilor din Penitenciarul Galaţi, echipa lucrătorilor din penitenciar şi două echipe formate din elevi ai colegiului gazdă.

Activitatea a fost organizată de Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Galaţi, cu sprijinul Asociaţiei pentru Monitorizare şi Protecţie Socială Galaţi, prin bunăvoinţa conducerii colegiului.

Finala mare a fost disputată între cele două echipe ale penitenciarului (echipa cadrelor şi echipa deţinuţilor), toţi participanţii dând dovadă de un înalt fair-play.

"Ineditul acestei competiţii sportive îl reprezintă meciul de fotbal desfăşurat, în premieră, între cadrele Penitenciarului Galaţi şi deţinuţii custodiaţi de penitenciar, o nouă ocazie de a demonstra că se pot depăşi prejudecăţi, consolidându-şi astfel o relaţie de respect, disciplină şi fair-play, pe care, de altfel, o impune orice competiţie sportivă", ne-a explicat Simona Cozma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi. Toţi jucătorii participanţi la activitate, au primit la finalul competiţiei un cadou "dulce" - oferit, cu ocazia Crăciunului, de Asociaţia pentru Monitorizare şi Protecţie Socială Galaţi.

"Prin organizarea activităţilor de acest gen se urmăreşte menţinerea unui tonus fizic şi psihic corespunzător în rândul  deţinuţilor, cultivarea spiritului de echipă, precum şi a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială a persoanelor private de libertate", a conchis Simona Cozma.

Citit 1593 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2017 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.