Secţia de haltere, performera anului la CSU

Secţia de haltere, performera anului la CSU
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Clubul gălăţean cu cele mai multe secţii pe ramuri de sport, CS Universitatea Galaţi, şi-a întocmit clasamentul celor mai performanţi sportivi din acest an.

În capul listei se află Elena Andrieş, sportivă reprezentativă a secţiei de haltere care a avut în 2017 o serie de performanţe impresionante. Cel mai impportant succes a fost medalia de bronz la „smuls”, la Campionatul European de seniori din Croaţia. A urmat titlul de campioană la „Europenele” de tineret din Albania, la stilul smuls, competiţie unde a mai obţinut medaliile de argint şi bronz la total, respectiv „aruncat”. Sezonul a fost încheiat cu un merituos loc cinci „Mondialul” de seniori din SUA, rezultat cu atât mai lăudabil în condiţiile în care pregătirea i-a fost afectată de o accidentare. Pe plan intern, participarea sa a fost dominantă în toate competiţiile, între care Campionatul Naţional de seniori şi tineret, unele dintre ele încheindu-se cu noi recorduri, dar şi în „Cupa României”.

Tot de la secţia de haltere (antrenori Costel Dimofte şi Mariana Toma) provin şi sportivele clasate pe locurile 2 şi 3 în bilanţul de la finalul anului: Mihaela Ilie - câştigătoare a „Cupei României” la juniori, locul III la seniori şi locul II la tineret, trei titluri de campioană europeană de juniori (Under 15 şi Under 17) - la „aruncat” cu nou record continental, trei locuri II la „Naţionalele” de juniori; Andreea Penciu - campioană europeană de juniori (Under 15 şi Under 17) la „smuls”, argint la total şi bronz la „aruncat”, medalii de aur la „Cupa României” seniori, precum şi două aur şi un argint la „Naţionalele” de juniori.

Locurile 4 şi 5 sunt deţinute de Iulia Găinariu şi Cristiana Ghiţă - medaliate cu bronz la competiţia pe echipe de la „Mondialele” de cros montan, din Italia - precum şi cu argint la „Naţionalele” de alergare montană.

Pe locul şase este Mariana Tăbăcariu - haltere, dublu medaliată cu bronz la „Europenele” de juniori de la Kosovo; trei locuri întâi la „Naţionalele” de juniori, locurile I şi II la „Cupa României” de juniori şi seniori, plus alte trei medalii de aur la Campionatul Naţional de juniori Under 20.

Lista merituoşilor sportivi de la CS Universitatea continuă cu patru nume de referinţă: Marian Harţan - navomodelism, Andreea Arsine - atletism, Daniel Ciosu - navomodelism şi atletul Ionuţ Apostu, specialist în probele de aruncări (disc şi greutate).

Citit 1218 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2017 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.