Halep, numărul 1 minim încă trei săptămâni
Foto: digisport.ro

Halep, numărul 1 minim încă trei săptămâni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Simona Halep a învins-o pe chinezoaica Ying-Ying Duan (91 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2 în optimile de finală ale turneului de categorie International de la Shenzhen (China). În urma acestei victorii, Halep şi-a asigurat rămânerea pe locul 1 în clasamentul mondial pentru cel puţin următoarele trei săptămâni.

Partida a avut o derulare similară singurei întâlniri directe anterioare dintre cele două jucătoare, disputată anul trecut, când Duan a câştigat primul set, tot cu 6-3. Superioară la talie şi forţă, Duan a fost foarte agresivă, întrându-i majoritatea loviturilor ofensive. Apoi, nu a mai putut păstra ritmul înalt, iar Halep şi-a crescut considerabil nivelul de joc, românca dominând autoritar următoarele seturi, cu o serie de zece game-uri consecutive câştigate.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Aryna Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA, care a trecut în optimi, cu scorul 6-1, 6-1, de Danka Kovinici (Muntenegru, 124 WTA). Partida va avea loc joi, 4 ianuarie 2018, după ora 9,00.

Şi Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală, în urma victoriei, scor 4-6, 6-1, 6-2, din partida cu Ekaterina Alexandrova (Rusia, 96 WTA). Begu (43 WTA) urma să joace pentru un loc în semifinale cu Timea Baboş (Ungaria, 55 WTA), tot joi, de la ora 6,00.

În schimb, Ana Bogdan a ratat accesul în sfeturile de la Shenzen, fiind învinsă de Kristina Plişkova, scor 6-4, 7-6.

Citit 916 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.