Clubul Fantezia a ajuns la "majorat"

Clubul Fantezia a ajuns la "majorat"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru dansatorii de la clubul Fantezia, anul 2017 a fost unul aniversar, în care s-a ajuns la "majorat", în cei 18 ani de activitate ajungând la un bilanţ cu care se află în primele trei cluburi de profil din ţară.

Anul competiţional a început destul de promiţător, mai ales prin faptul că la începutul lunii martie au avut loc Campionatele Naţionale pe secţiuni de dans, care au adus calificari la "Europene" şi "Mondiale", dar şi convocări la loturile naţionale.

Perechea nou formată Mihai Paraschiv - Anne Bezusenco a participat la un puternic concurs în Lituania, la Kedainiai, unde a ocupat locul 5 la secţiunea Latino şi locul 7 la secţiunea Standard.

Campionatul Naţional pe secţiuni a adus surprize atât la nivel de club, cât şi de federaţie, perechea mixtă Radu Beşleagă (Dance Studio Iaşi) - Mitzura Pentiuc (Fantezia) obţinând titlul de campioană naţională la Open Standard (12-13 ani). Alte două perechi au reuşit clasări bune: Rareş Vădană şi Tea Neculae au terminat competiţiile pe locul 3 la Standard, respectiv, locul 4 la secţiunea Latino (12-13 ani), iar Cosmin Lupoaie şi Maria Radu s-au clasat pe locul 3 la secţiunea Latino şi pe locul 5 la Standard (categoria 14-15 ani).

A urmat Campionatul Naţional de "Zece Dansuri" (Braşov), competiţie aşteptată cu mare interes de dansatorii gălăţeni. Din cele şase titluri puse "în joc" de către federaţia de specialitate, jumătate au fost obţinute de Fantezia, prin Rareş Vădană - Tea Neculae (categoria de vârstă 12-13 ani), Cosmin Lupoaie - Maria Radu (14-15 ani) şi Mihai Paraschiv (adulţi), care a făcut pereche cu Anne Bezusenco, de la Şcoala de dans "Mihai Petre" Bucureşti. În semifinală a ajuns şi perechea Bogdan Barbu - Diana Ţarălungă (16-18 ani), care a terminat concursul pe locul 10. În urma acestor rezultate, perechile Lupoaie - Radu şi Paraschiv - Bezusenco au fost selecţionate în lotul naţional pentru Campionatul Mondial.

La "Cupa României" (Sebeş), Radu Beşleagă (Dance Studio Iaşi) şi Mitzura Pentiuc au obţinut primul loc la secţiunea Open Standard (12-13 ani), iar Ştefan Lupaşcu şi Ioana Marcu au încheiat concursul pe locul al treilea la secţiunea Open Standard (19-34 ani).

Pe parcursul întregului an, dansatorii de la Fantezia au participat la 25 de concursuri zonale, naţionale sau de clasament, unde s-au clasat de 24 ori pe locul 1, de 27 ori pe locul 2, iar zece perechi s-au clasat pe locul 3. Pe plan internaţional, s-a participat la un Campionat European, două Campionate Mondiale şi 22 de concursuri internaţionale, la care s-a obţinut: un titlul de campioni sud-europeni la juniori I, locul 4 la "Mondialele" de "10 Dansuri" - juniori II, locul 9 la "Mondialele" de "10 Dansuri" adulţi.

Principala antrenoare a clubului gălăţean, Andreea Adam, descrie sezonul ca fiind unul echiilibrat. "Un an cu plusuri, dar şi cu minusuri. Ca rezultate, suntem destul de multumiţi, cu toate că s-ar fi putut mult mai mult. Dacă până acum puteam să ne lăudam cu peste o sută de sportivi legitimaţi, în 2017 s-au retras foarte mulţi sau s-au transferat la alte cluburi din ţară. Lipsa resurselor financiare i-a determinat pe mulţi să facă pasul înapoi. Nu ştim ce ne rezervă noul an, deşi noi ne-am propus obiective foarte îndrăzneţe, pe care sperăm să le putem îndeplini, chiar dacă bugetul clubului este destul de redus. Cu toate acestea, nu vom lăsa armele şi ne vom mobiliza pentru a reuşi să aducem la Galaţi singurul titlul care ne lipseşte din palmares, cel de campioni mondiali", ne-a declarat Andreea Adam.

Cele mai importante succese ale clubului gălăţean în cei 18 ani de activitate sunt: la Campionatele Mondiale - cinci medalii de argint şi patru de bronz; la Campionatele Europene - un aur cu echipa României (trei sportivi de la Fantezia, din totalul de şase), două de argint individuale şi încă unul cu echipa, plus o medalie de bronz.

Citit 2917 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2018 01:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.