Meci cu mare încărcătură emoţională, Jucăm pentru Gabi

Meci cu mare încărcătură emoţională, Jucăm pentru Gabi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primul eşalon de handbal feminin se află la cea de-a doua etapă din 2018, în care sunt programate meciurile rundei a 12-a. Gălăţencele au un meci foarte dificil, întâlnind o echipă participantă în "Cupa EHF", astăzi, de la ora 16.30, la Sala Sporturilor "Dunărea".

Nu mai departe de duminică, zălăuancele au obţinut o victorie importantă, învingând campioana Suediei (scor 24-21). HC Zalău este o echipă echilibrată, destul de robustă. Permanent "biciuită" de antrenorul său, Gheorghe Tadici, gruparea din Sălaj, ocupanta locului şapte, obţine, deseori, succese în examene dificile.

Evident, CSU Danubius nu este, deocamdată, o forţă în handbalul românesc, dar printr-o concentrare permanentă şi o atitudine optimistă este capabilă de o surpriză. Mai ales că, în această perioadă, locul din clasament (10, cu 12 puncte) are darul să o mobilizeze.

Fetele noastre nu au început bine anul acesta, insuccesul de la Cluj, cu o codaşă a clasamentului, fiind încă un motiv de imbold. Antrenorul Valeriu Costea are, în general, tot lotul valid, doar Denisa Şelever fiind indisponibilă, după o accidentare în meciul amical cu CSU Neptun.

"Jucăm pentru Gabi"

La acest meci, CSU Danubius iniţiază o acţiune umanitară, "Jucăm pentru Gabi", prin care încearcă strângerea de fonduri pentru legendara handbalistă gălăţeană Gabriela Artene, acum antrenoare, care a fost diagnosticată cu o tumoră glomică la urechea dreaptă. Gabi are nevoie de două intervenţii chirurgicale, costurile primeia dintre ele, care poate fi făcută doar în Italia, fiind de minimum 13.500 de euro.

Pentru a strânge măcar o parte din banii necesari, CSU Danubius a anunţat că la intrarea în Sala "Dunărea" va fi amplasată o urnă în care publicul gălăţean este rugat să facă donaţii. "Sugerăm, rugăm gălăţenii iubitori de sport şi nu numai să ofere măcar câte 10 lei, cam cât ar putea fi echivalentul biletului de intrare, în condiţiile în care se ştie că accesul la meciurile noastre este gratuit. Trebuie să dovedim că, atunci când este nevoie, lumea handbalului este foarte puternică, ca de altfel întreaga comunitate gălăţeană", a spus Dan Pantea, preşedintele CSU Danubius.

Licitaţie iniţiată de Narcisa Lecuşanu

Una dintre cele mai importante handbaliste ale României după anul 2000, Narcisa Lecuşanu, a hotărât să o ajute pe fosta ei colegă de la echipa naţională, Gabriela Artene. În acest sens, Narcisa Lecuşanu a hotărât să deschidă o licitaţie publică pe pagina sa de Facebook, pentru a strânge banii necesari operaţiei de care are nevoie Gabriela Artene.

"A fost un moment foarte trist pentru mine să aflu că Gabi este bolnavă şi fac un apel către toţi cei care o cunosc, şi nu numai, să o ajutăm.

Voi începe o licitaţie pe pagina mea de Facebook (https://www.facebook.com/narcisa.lecusanu), unde voi pune mingea oficială cu care s-a jucat meciul pentru medaliile de bronz Buducnost - CSM Bucureşti, la Final Four-ul Ligii Campionilor de handbal feminin 2017 şi tricoul meu de la Gala Campioanelor Oltchim 2017, cu un mesaj pentru cel/cea care-l va licita. De la suflet la suflet! Le mulţumesc anticipat celor care sunt alături de Gabi în aceste momente!", a declarat Narcisa Lecuşanu.

Licitaţia pentru mingea oficială a meciul Buducnost - CSM Bucuresti va începe de la 2.500 de lei, iar pentru tricoul Narcisei Lecuşanu preţul porneşte de la 800 de lei.

Gabriela Artene a jucat mai bine de 15 sezoane la Oţelul şi a ajuns cu echipa gălăţeană de trei ori în semifinalele Cupei EHF: 1997, 1998 şi 1999. Gabi a mai jucat un sezon la Oltchim Rm. Vâlcea, echipă cu care a câştigat "Cupa României", şi tot câte un sezon la Remin Deva şi Politehnica Timişoara. La echipa naţională, Gabriela Artene a strâns 28 de selecţii, reuşind să înscrie 26 de goluri. Ca antrenoare, a deschis o şcoală de handbal, în 2010, Handbal Art, unde le-a format, printre altele, pe Alexandra Dindiligan, Nicoleta Tudor sau Lăcrămioara Câlici.

Sumele obţinute din licitaţia organizată de Narcisa Lecuşanu vor fi transferate în conturile Gabrielei Artene, la Banca Transilvania: lei - RO44 BTRL RONC RT04 2982 4101; euro - RO91 BTRL EURC RT04 2982 4101

Foto 1: Mingea oficială cu care s-a jucat meciul pentru medaliile de bronz între Buducnost şi CSM Bucureşti, la Final Four-ul Ligii Campionilor de handbal feminin din 2017

Foto 2: Tricoul de la Gala Campioanelor Oltchim 2017

 

Citit 3950 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2018 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.