Acţiune caritabilă reuşită. Meci de HANDBAL fără puncte, dar cu urnele pline
Foto: Sonia Baciu

Acţiune caritabilă reuşită. Meci de HANDBAL fără puncte, dar cu urnele pline
Spiru Mantu, finanțatorul Clubului Arcada (volei) a donat pentru Gabriela Artene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Gabriela Artene a mai precizat că a primit şi 2.000 de euro de la Federaţia Română de Handbal, astfel că în acest moment poate solicita clinicii din Italia programarea pentru prima operaţie. „Contribuţiile voastre, care sunt de aproximativ 17.500 euro, mi-au dat posibilitatea de a fi în situaţia să solicit o programare la clinica din Italia pentru prima intervenţie, sper să fie la începutul lunii februarie. Vă promit că voi lupta, voi reveni şi mă veţi mai vedea mult timp prin sălile de handbal”, a adăugat Gabriela Artene.


UPDATE: Gabriela Artene a transmis un mesaj adresat celor prezenţi aseară la Sala Sporturilor Dunarea: „Mulțumesc publicului gălățean, suporterilor handbalului din Galați, tuturor celor prezenți aseară în Sala Sporturilor! Nu am însă atâtea cuvinte să exprim în totalitate sentimentele mele de recunoștință pentru gestul lor! Așa că le spun tuturor, sincer și simplu: Vă mulțumesc mult și vă doresc multă sănătate!. Apreciez inițiativa conducerii CSU Danubius și le mulțumesc public. Îmi pare rău că, din cauza emoțiilor puternice, nu am putut fi prezentă la sală, dar promit să ne revedem cu alte ocazii”. 


Echipa feminină CSU Danubius Galaţi a pierdut, scor 18-23, partida de pe teren propriu cu HC Zalău, din cadrul etapei a 12-a din Liga Naţională, desfășurat miercuri, 17 ianuarie 2018. La acest meci, a avut loc o acţiune umanitară, spectatorii donând în total 12.000 de lei şi 50 de euro pentru legendara handbalistă şi apoi antrenoare Gabriela Artene.

Echipa gălăţeană a început ezitant, fiind condusă cu 0-3 şi apoi 1-4, dar a avut puterea să revină chiar şi în condiţiile numeroaselor decizii controversate ale arbitrilor. De altfel, pe fondul protestelor vehemente ale publicului dar şi de pe banca echipei gălăţene, partida a fost întreruptă câteva momente, pentru calmarea spiritelor. Întărâtate parcă şi mai mult de arbitrajul ostil, handbalistele de la CSU Danubius au început să se apere cu îndârjire, au fost hotărâte la pătrunderi pe faza ofensivă şi astfel au reuşit să egaleze (4-4, min. 10). Însă, formaţia gălăţeană a reuşit să menţină acest ritm şi echilibru în joc doar până la jumătatea reprizei (scor 5-5). Şi pe fondul a două greşeli tehnice individuale, în momente de inferioritate numerică, în care se ataca cu portarul înlocuit de jucătoare de câmp, taxate de echipa din Zalău cu două mingi trimise în poarta goală, formaţia sălăjeană s-a desprins decisiv, până la pauză (8-16). În partea a doua, echipa gălăţeană s-a străduit să ofere o replică pe măsura susţinerii publicului, a mărit substanţial viteza şi concentrarea la combinaţiile ofensive şi a ieşit de pe teren aplaudată, după ce a redus diferenţa de scor.

În clasament, CSU Danubius încă este în obiectiv, pe locul 10 (12 puncte), primul deasupra poziţiilor ce duc la baraj, dar cu avans minim, Universitatea Cluj apropiindu-se la un singur punct, în urma victoriei de la Slobozia. Pentru formaţia gălăţeană, urmează trei partide în deplasare, două foarte dificile, cu CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila, apoi importantul joc de pe terenul celor de la Slobozia (locul 12, cu 10 puncte).

Bravo, Galaţi!

La această partidă a avut loc o acţiune umanitară, de strângere de fonduri pentru sprijinirea legendarei handbaliste gălăţene Gabriela Artene, care a fost diagnosticată cu o tumoră şi are nevoie de o operaţie în Italia. Publicul gălăţean a reacţionat pe măsura devotamentului pentru handbal al Gabrielei Artene, astfel că în cele două urne amplasate în holul sălii "Dunărea" s-a adunat o sumă frumuşică, 12.000 de lei şi 50 de euro. Bravo, Galaţi!

Totodată, Gheorghe Tadici, antrenorul echipei din Zalău, a declarat la finalul meciului că din partea formaţiei sale, la începutul săptămânii următoare, va fi făcută o donaţie de 500 de euro. "Am avut-o ca jucătoare, o fată extraordinară, care a lăsat urme pozitive peste tot pe unde a fost, a făcut multe pentru Galaţi şi echipa naţională. Ca antrenoare, ştie toată lumea cât este de pasionată. Sper din toată inima ca această operaţie să fie un succes şi să o avem mulţi ani de-acum înainte în handbalul românesc", a spus Tadici, fost selecţioner al echipei naţionale. Un sprijin similar a fost promis şi de conducerea HC Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, la licitaţia iniţiată de Narcisa Lecuşanu, până ieri se oferise suma de 9.000 de lei pentru tricoul purtat de aceasta la Gala Campioanelor Oltchim 2017, iar pentru mingea oficială a meciului pentru medaliile de bronz din Liga Campionilor 2017 se oferise suma de 2.600 de lei.

Cei care vor să doneze pentru Gabriela o pot face într-unul dintre conturile Gabrielei Artene, la Banca Transilvania: lei - RO44 BTRL RONC RT04 2982 4101; euro - RO91 BTRL EURC RT04 2982 4101

Citit 3923 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2018 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.