Primul cuplaj al anului la Sala "Dunărea"

Primul cuplaj al anului la Sala "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai întâi va avea loc un meci de volei, de la ora 17.00, între echipele masculine Arcada şi Dinamo, iar de la ora 19.00 va fi o confruntare înteresantă din primul eşalon de baschet, în care Phoenix va încerca să "rupă" seria de înfrângeri, cu o victorie în faţa formaţiei Timba Timişoara.

Startul îl dă Arcada

În prima ligă masculină de volei, Arcada, care este pe locul 3 şi încă speră la primul său titlu de campioană, porneşte ca mare favorită în faţa celor de la Dinamo, echipa bucureşteană ocupând un loc modest, al optulea. Totuşi, ambiţiile sunt la fel de mari, fiecare dintre echipe dorind un rezultat favorabil. După ce au fost serios "şifonaţi" de înfrângerile de la Ploieşti (2-3 cu Tricolorul, în campionat) şi Ljubljana (0-3, în "Cupa CEV"), voleibaliştii antrenorilor Harabagiu şi Apostu nu au altă variantă decât cea a victoriei.

La revenirea din Slovenia s-a încercat să se rezolve cât mai bine problema refacerii, dar şi a continuării pregătirilor. Nu va putea juca Nikola Kovacevici - accidentat, în rest întregul lot este valid, inclusiv cele mai recente achiziţii, Adrian Feher şi lituanianul Arvydas Miseikis, care a jucat şi la Ljubljana.

Phoenix, un nou transfer

După volei, va urma meciul din Liga Naţională de baschet masculin dintre Phoenix Galaţi şi Timba Timişoara (ora 19.00), formaţia gălăţeană prezentându-se la acest meci cu importante modificări în lot. Conducerea clubului Phoenix a anunţat, ieri, efectuarea a încă unui transfer, încercând să-şi întărească lotul şi astfel să iasă din seria rezultatelor negative - cinci înfrângeri consecutive - din ultima perioadă. Phoenix se află pe locul 8 în Liga Naţională, ultimul calificant în play-off, iar pentru a reuşi rămânerea în prima parte a clasamentului conducerea clubului a perfectat achiziţia pivotului Will Artino (25 ani, foto 2, echipament alb). Acesta este al doilea transfer de la începutul anului, după cel al coordonatorului Jarvis Threatt. Will Artino (2,11 m înălţime) este din Iowa (SUA) şi a jucat la echipa Universităţii Creighton (2010-2015). În 2015, a debutat în baschetul european, la echipa estoniană Rapla, cu meciuri în campionatul acestei ţări (15 jocuri, medie de 13,5 puncte), Liga Baltică (12 meciuri, cu medii de 14,6 puncte) şi Cupa Estoniei (4 jocuri, 20 de puncte). În sezonul 2016-2017, a jucat la Horsens IC (Danemarca), iar în prima parte a acestui sezon a evoluat la echipa cipriotă APOP Paphou, unde a avut medii statistice de 13,81 puncte, 7,09 recuperări şi 1,9 pase decisive, în 11 meciuri. Antrenorul Florin Nini spune că Artino este un pivot mobil, "care ne va ajuta în efectuarea jocului rapid, fiind bun şi pe partea de recuperare. Mă bucur că a venit la noi şi că va debuta chiar pe teren propriu". Jocul de astăzi va fi primul la Galaţi pentru Phoenix în noua formulă, cu Jarvis Threatt şi Artino în echipă.

Timba Timişoara este pe locul 10, iar antrenorul gălăţean Florin Nini spune că echipa sa nu are decât varianta victoriei. "Este meci important pentru noi, jucăm acasă şi ne dorim victoria. Vrem să jucăm bine în faţa publicului nostru, pentru că venim după o nouă înfrângere în deplasare, nu tocmai mulţumitoare. Mă aştept să arătăm în acest meci că ceea ce am jucat în ultima vreme nu este faţa noastră. Ne concentrăm să găsim calea să ajungem din nou la victorii şi să ne menţinem în continuare în lupta pentru play-off", a precizat Nini.

Citit 1197 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2018 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.