Phoenix, victorioasă în fața Stelei

Phoenix, victorioasă în fața Stelei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Echipa masculină de baschet Phoenix Galați a câștigat, scor 93-85 (46-43), în fața formației Steaua, într-un meci disputat sâmbătă seara, pe teren propriu, contând pentru etapa a 17-a din Liga Națională.

Cel mai eficient jucător de la Phoenix a fost Jarvis Threatt (foto, nr 5), care a reușit primul ”triple-double” la echipa gălățeană, cu 15 puncte, 12 recuperări și 11 pase decisive.


La acest final de săptămână, iubitorii gălăţeni ai sportului au parte de o singură dispută, meciul de baschet masculin Phoenix - Steaua. Echipa masculină de baschet Phoenix va juca, astăzi, de la ora 19,00, la Sala Sporturilor Dunărea, cu formaţia Steaua, într-un meci contând pentru etapa a 17-a din Liga Naţională (LN). Gălăţenii antrenaţi de Florin Nini vor încerca să obţină a doua victorie din acest început de an (după cea cu Timba Timişoara), în faţa unei adversare ce se află într-o continuă ascensiune. Steaua, care a ajuns la cinci victorii consecutive, se află pe locul 4 (28 de puncte) în clasamentul LN, în timp ce Phoenix (locul 8, cu 22 puncte) a adunat patru înfrângeri din ultimele cinci meciuri jucate în 2018.

În confruntările directe, Steaua conduce cu 4-1, singura victorie a gălăţenilor fiind obţinută în returul din primul sezon al echipei Phoenix în Liga Naţională, 2015-2016. În meciul din turul acestui sezon, Phoenix a pierdut cu scorul de 66-92.

Altfel, din cadrul echipei Phoenix, juniorul Mihai Măciucă (17 ani) a fost convocat în lotul lărgit al naţionalei României, care va participa la preliminariile pentru Cupa Mondială din 2019. România urmează să joace pe 23 februarie, în Croaţia, respectiv, pe 26 februarie, cu Italia, la Cluj.

CSU Danubius, joc în deplasare

Fetele de la CSU Danubius nu au o poziţie liniştitoare în clasamentul Ligii Naţionale. De aceea este nevoie de o mobilizare generală, pentru că astăzi întâlnesc o contracandidată la... baraj. Gălăţencele se deplasează la CSM Slobozia, echipă clasată pe locul 12, cu 10 puncte, în timp ce elevele antrenorului Valeriu Costea au 12 puncte şi se află pe locul 10. Meciul va începe la ora 11,00. În meciul din tur, CSU Danubius a pierdut la un singur gol, după ce la pauză conducea cu unul. În etapa precedentă, CSU Danubius a pierdut, la limită şi la mare luptă, derbiul Dunării de Jos, în faţa formaţiei HC Dunărea Brăila.

Arcada, meci greu la Zalău

Cele două echipe gălăţene de volei vor juca în deplasare, Arcada - la Zalău, iar fetele de la CS Universitatea - la CSM Unic Piatra Neamţ. Voleibaliştii de la Arcada (locul 3) vor juca, luni (ora 18.00, televizare DigiSport) împotriva campioanei en-titre, Volei Municipal Zalău, care, începând din această săptămână, îl are ca antrenor pe bulgarul Nikolai Jeliazkov, antrenorul cu care Arcada a început acest sezon şi alături de care gălăţenii au obţinut primele lor trofee, "Cupa României" şi Supercupa.

Fetele de la CSU, locul întâi în Seria Est a Diviziei A2, vor juca pe terenul echipei CSM Unic Piatra Neamţ (luni, ora 12,00). "Studentele" abordează jocul din fotoliul de lider - 31 puncte, fiind urmate de Medgidia 25 p, Rapid Bucureşti 22 p şi CSM Focşani 21 puncte.

Citit 1520 ori Ultima modificare Duminică, 04 Februarie 2018 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.