Arcada, meci cu emoţii în primele două seturi

Arcada, meci cu emoţii în primele două seturi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Arcada a câştigat la scor de trei puncte, 3-1, dar nu şi-a scutit suporterii de emoţii. Primul set a fost pierdut (21-25), iar al doilea a fost adjudecat greu, în prelungiri, cu 27-25. Apoi, Arcada a dominat categoric şi a luat la scoruri clare următoarele două seturi, 25-15, respectiv 25-12.


Iubitorii sportului din Galaţi sunt invitaţi, astăzi, la un cuplaj în Sala Sporturilor “Dunărea” cu partide de handbal feminin şi volei masculin, ambele din prima ligă.

Capul de afiş, mai ales prin prisma mizei, îl deţine meciul handbalistelor de la CSU Danubius, care vor întâlni, de la ora 17,00, pe CSM  Roman, în cadrul etapei a 16- a din Liga Naţională.

Formaţia gălăţeană, care are ca obiectiv cel puţin locul 10, primul deasupra locurilor ce duc la turneul de baraj, a pierdut ultimele cinci partide de campionat şi a coborât pe poziţia a 11-a, astfel că are mare nevoie de victorie în partida de astăzi pentru a nu-şi complica şi mai mult situaţia din clasament.

În precedentele două jocuri, ambele în deplasare, CSU Danubius a arătat o creştere evidentă de potenţial şi formă sportivă, dar a pierdut la limită, 19-20 la Brăila cu gol luat în ultima secundă şi 21-22 la Slobozia. Antrenorul Valeriu Costea crede că sunt şanse destul de mari ca astăzi să vină şi prima victorie din acest an, mizând pe efectul supărării jucătoarelor sale după cele două înfrângeri la limită. “Fetele au atitudinea optimă, simt că supărarea acestor două înfrângeri la un singur gol s-a transformat în îndârjire, le-a motivat suplimentar, aşa că ar cam fi timpul să câştigăm”, a spus tehnicianul gălăţean.

Interul dreapta Iulia Stroia a spus că dorinţa de victorie este imensă. „Ştim că ne va aştepta un meci foarte dificil, pe care noi ne dorim extraordinar de tare să îl câştigăm, să continuăm seria jocurilor bune făcute în ultimele două etape, dar acum să luăm şi punctele puse în joc. Aşteptăm publicul să vină în număr cât mai mare la sală şi să ne susţină, aşa cum a făcut-o de fiecare dată”, a declarat Iulia Stroia,

Partida cu CSM Roman a fost pregătită cu minuţiozitate, antrenamentele şi şedinţele de analiză a adversarelor fiind completate şi de lucrul la atmosfera din grup, echipa relaxându-se la o ieşire la bowling.

În clasament, este o luptă foarte strânsă între ultimele cinci clasate (locurile 10-14) pentru evitarea ultimelor două poziţii, retrogradabile direct, şi a celor două care duc la baraj, aceste formaţii fiind departajate de un interval de numai două puncte. Imediat deasupra lor, pe locul 9, se află adversara de astăzi, CSM Roman (18p), deocamdată cu un avans liniştitor – 6 puncte faţă de CSU Danubius (12p) şi cinci faţă de HC Slobozia (13p), dar cu dorita victorie gălăţeană de astăzi şi romaşcancele s-ar apropia de intrarea în această „horă”.

Arcada, pentru menţinerea pe podium

În al doilea meci al cuplajului, de la ora 19.30, echipa masculină de volei Arcada (locul 3, 36 de puncte) va întâlni pe Unirea Dej (locul 7, 23p) în Divizia A1, fiind obligată să oprească seria rezultatelor dezamăgitoare din ultima vreme pentru a nu-şi compromite şi şansele la o medalie de bronz.

Citit 1434 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Februarie 2018 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.