Phoenix şi United, învinse în deplasare

Phoenix şi United, învinse în deplasare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE: Phoenix a pierdut, scor 93-85 (42-40), în fața formației CSU Sibiu, în meciul disputat sâmbătă seara, în deplasare, contând pentru etapa a 18-a din Liga Națională. Gălățenii au fost la șase minute de încă o victorie importantă cu CSU Sibiu, după ce în tur s-au impus la o diferență de cinci puncte.

Phoenix a condus în prima jumătate a meciului, chiar și cu 9 puncte (15-6, min 5), sibienii trecând în față în minutul 17 (36-35), oaspeții au egalat la 40-40, când mai erau 20 de secunde din joc, ca apoi sibienii să marcheze un coș de 2 puncte în ultima secundă a sfertului secund.

Au urmat 5 minute în care s-a alternat la conducere, CSU s-a desprins la 4 puncte (58-54 și 60-56), sportivii antrenați de Florin Nini au reușit să egaleze la 60-60, în finalul sfertului al treilea. Ultimele zece minute de joc au fost foarte intense pentru ambele echipe, gălățenii rezistând în joc primele două minute, CSU a reușit o serie de 17 puncte la rând, de la 66-69 la 83-69, din care cinci coșuri de la mare distanță, cu care gazdele au luat un avans considerabil, greu de recuperat de gălățeni.

Acesta a fost de altfel și meciul de revenire al coordonatorului de la Phoenix, Jarvis Threatt, care a reușit 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Cel mai bun jucător de la echipa gălățeană a fost Miller, cu 25 de puncte, 5 recuperări și 2 ”assists”. Ceilalți realizatori au fost: Hadzifejzovic 12 puncte, 4 recuperări; Gugino 11 p, 9 r, 1 a; Petrișor 6 p, 1 r, 4 a; Măciucă 6 p, 1 r; Pavlovici și Artino cu câte 6 p și 2 r, Dragoș Andrei 2 recuperări.

După acest rezultat, Phoenix a coborât pe locul 8, la egalitate (26 de puncte) cu echipa SCM U Craiova (dar care are un joc mai puțin disputat), în timp ce formația din Sibiu a urcat pe primul loc în clasamentul LN.

În etapa următoare, miercuri, de la ora 19,00, Phoenix va juca pe teren propriu, cu Dinamo (meci reprogramat de pe 28 februarie, când din cauza condițiilor meteo nefavorabile drumurile spre și dinspre București au fost închise).

Altfel, fotbaliștii de la United s-au oprit în sferturile de finală ale ”Cupei României” la futsal, după ce au pierdut, scor 2-7, în fața nou promovatei Imperial Wet Miercurea Ciuc, partidă ce s-a disputat în deplasare. Golurile gălățenilor au fost marcate de Cireș (min 10) și Burdujel (min 37).

Pentru United urmează jocul de pe teren propriu, primul de la reluarea campionatului Ligii I, vineri, 9 martie, cu Muncitorul Reșița.


Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi va juca, astăzi, cu formaţia CSU Sibiu, într-un meci contând pentru etapa a 19-a din Liga Naţională. Partida se va disputa, în deplasare, de la ora 18.00, şi va putea fi urmărită pe canalul de youtube al federaţiei, FRB TV.

Gălăţenii antrenaţi de Florin Nini abordează jocul de pe locul 7 (25 de puncte), în timp ce adversarii se află pe poziţia secundă (30 puncte). În tur, Phoenix s-a impus cu scorul de 67-62, victorie care la acel moment a adus echipa gălăţeană pe locurile 3-4, cu cel mai bun început de campionat de la debutul în prima ligă.

"Ne aşteaptă un meci dificil, după o pauză în care ritmul şi intensitatea de obicei au de suferit. Jucăm împotriva unei echipe valoroase, aflată pe locul 2 în campionat, ceea ce spune multe. Va fi un meci într-o atmosferă frumoasă, în faţa unui public care ştie să îşi încurajeze favoriţii, ceea ce e un avantaj important pentru gazde. Vom încerca să ne facem jocul, să dăm o replică pe măsura valorii adversarului", a declarat tehnicianul gălăţean, pentru site-ul clubului. Pentru meciul de la Sibiu, Nini are întregul lot apt.

Fotbaliştii de la United, care în precedentul joc din acest an au obţinut un succes clar la Călăraşi (5-2, cu Dunărea), în Liga I de futsal, vor juca, de data aceasta, în "Cupa României". Parteneră le va fi Imperial Wet Miercurea Ciuc, iar meciul va avea loc astăzi, de la ora 17.00, pe terenul adversarei, în faza sferturilor de finală. În campionat, gălăţenii au la activ două victorii în faţa echipei harghitene şi astăzi speră la o calificare în faza finală a Cupei. În Liga I, primul meci din acest an pe teren propriu va avea loc vineri, 9 martie, cu Muncitorul Reşiţa.

Citit 707 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Martie 2018 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.