VOLEI MASCULIN | Start cu mari emoţii, în play-off. Arcada supravieţuieşte de la 0-2

VOLEI MASCULIN | Start cu mari emoţii, în play-off. Arcada supravieţuieşte de la 0-2
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În prima etapă din faza a doua a primei ligi, grupa locurilor 1-6, Arcada s-a impus foarte greu, pe teren propriu, în faţa formaţiei Volei Municipal Zalău, scor 3-2. Meciul a fost foarte spectaculos şi extrem de echilibrat, patru din cele cinci seturi încheindu-se cu o diferenţă la limită.

În primul act, cu excepţia începutului (2-6, 6-6), cele două echipe au alternat la conducere, cu diferenţe de maximum două puncte. Partea finală a fost abordată de Arcada din poziţie favorabilă, de la 23-21, gălăţenii au şi avut minge de set (24-23), dar oaspeţii au fost mai atenţi şi s-au impus în prelungiri: 25-27.

În setul al doilea, Arcada a început senzaţional, a condus cu 12-4, dar nici acest avantaj consistent nu a fost de ajuns. De la 16-10, a început deranjul, VM Zalău reuşind să egaleze la 21 şi apoi să se ducă la 22-24. Arcada a dat semne că rezistă, a ajuns să aibă minge de set la 25-24, dar s-a încheiat tot 25-27.

Din echipa gălăţeană a ieşit Gontariu, aflat într-o zi total nefastă (doar 5 puncte făcute la fileu), iar intrările lui Miseikis şi mai ales Kovacevici au adus plusul dorit. Avându-l ca "locomotivă" pe Marian Bala (cel mai productiv jucător de pe teren, cu 29 de puncte în total), Arcada a luat al treilea set cu 25-17. Tot în nota dominării echipei gălăţene s-a jucat mult timp din al patrulea act, dar de la 18-13 a urmat o nouă cădere şi s-a ajuns la 19-19. De data aceasta, cei de la Arcada au fost mai inspiraţi spre final şi s-au impus cu 26-24.

S-a ajuns astfel la setul scurt pentru desemnarea învingătoarei, cu noi faze de mare spectacol, alternanţe la conducere, implicit dramatism: 11-9, 12-13 şi victorie gălăţeană cu 15-13, Arcada luând astfel două dintre cele trei puncte puse în joc.

Arcada a început cu: Despotovski, Bala, Rangel, Gontariu, Cristudor şi Spânu - Feher (libero). Au mai jucat: Suljagici, Kovacevici şi Miseikis.

În celelalte două meciuri din play-off: Steaua - Craiova 3-0 şi Tricolorul Ploieşti - CSM Bucureşti 3-0.

În clasament, Arcada rămâne pe locul 3, dar distanţa faţă de prima clasată, Steaua, s-a mărit cu un punct, ajungând la opt lungimi. Cu toate acestea, Filip Despotovski, căpitanul echipei gălăţene, spune că nu este vorba de un punct pierdut, ci de două câştigate, cu care se păstrează încă şanse la titlul de campioană. "Am făcut greşeli total neforţate în primele două seturi, dar este bine că am câştigat până la urmă şi mai putem spera la câştigarea campionatului, mai ales că şi celorlalte echipe le va fi foarte greu cu Zalăul", a declarat Despotovski.

Următorul meci al gălăţenilor va fi, în deplasare, cu CSM Bucureşti.

Citit 1340 ori Ultima modificare Duminică, 04 Martie 2018 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.