Victorii importante pentru CSU Danubius și Phoenix

Victorii importante pentru CSU Danubius și Phoenix
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: Două meciuri, două victorii importante pentru echipele de handbal și baschet de primă ligă. Fetele de la CSU Danubius au reușit prima lor victorie din acest an, cu scorul 24-20 (13-8), în fața formației Rapid, în timp ce baschetbaliștii de la Phoenix au obținut un succes ofensiv în fața echipei Dinamo, scor 110-46 (63-27).


La Sala Sporturilor "Dunărea" vor avea loc, în această seară, două partide foarte importante pentru două dintre formaţiile gălăţene de primă ligă, ambele având mare nevoie de victorie, handbalistele de la CSU Danubius pentru rămânerea în Liga Naţională, iar baschetbaliştii de la Phoenix pentru intrarea în play-off. Ambele meciuri sunt "restanţe" de săptămâna trecută, când au fost reprogramate din cauza viscolului.

Primele care vor intra pe teren, de la ora 17.00, vor fi handbalistele de la CSU Danubius, care vor întâlni pe Rapid Bucureşti, într-un meci cu miză uriaşă, de totul sau nimic. Echipa gălăţeană va juca sub o presiunea imensă, pentru că doar cu victorie mai poate rămâne în viaţă în lupta de a evita retrogradarea. "Este un meci extrem de important, un meci capital. Trebuie să câștigăm, altă variantă nu avem și nici nu luăm în calcul. De altfel, toate meciurile de acum vor fi la fel, vom spera şi lupta până în ultima etapă. Mizăm şi pe sprijinul publicului, sper să ne fie alături, așa cum a fost și până acum, iar noi să-l răsplătim pentru toată susţinerea din acest campionat cu bucuria victoriei", a declarat Iulia Stroia, căpitanul echipei gălăţene.

CSU Danubius este pe locul 13, penultimul, în timp ce adversara este o contracandidată în aprigul duel pentru rămânerea în Liga Naţională. Rapid este pe ultimul loc, echipa bucureşteană fiind şi ea sub o presiune psihică maxima la acest meci, în care îşi joacă ultima şansă, după ce pierdut, luni, pe teren propriu, cu HCM Slobozia, o altă echipă implicată în lupta din partea inferioară a clasamentului (locul 11). Dacă va reuşi mult dorita victorie, CSU Danubius va urca deasupra ultimelor două locuri, direct retrogradabile.

Echipa gălăţeană nu a câştigat niciun meci în acest an şi vine după cinci partide frustrante, în care a ratat de fiecare dată acumularea de puncte în ultimele cinci minute, în două cazuri chiar în ultimele două secunde. După o astfel de serie, de regulă devastatoare pentru moral, Iulia Stroia a spus că, totuşi, au fost aspecte în aceste meciuri pierdute care, ei şi coechipierelor, încă le dă puterea de a lupta în continuare: "Ne-a afectat, este foarte, foarte greu de trecut peste. Singurul lucru care ne menţine încrederea este că în acest retur chiar am făcut meciuri foarte bune. Ştim că muncim, arătăm că se poate în multe momente ale jocului, iar lucrul aceste ne motivează foarte tare, deşi, repet, este foarte greu, când ştii că ai luptat 60 de minute, dar nu iei niciun punct când se termină meciul".

Şi Elena Livrinkj a spus că s-a reuşit păstrarea unei atmosfere positive în vestiar. "Avem nevoie de cele trei puncte. Ştiu că le putem obţine, pentru că avem atmosferă bună în echipă şi nu ar trebui să mai căutăm nicio scuză. Credem în fanii noştri, ştiu că şi ei cred în noi şi sunt convinsă că va fi o atmosferă frumoasă în sală şi că totul va fi de partea noastră", a declarat handbalista din Macedonia.

Phoenix promite show ofensiv

În al doilea meci al serii, de la ora 19.30, baschetbaliștii de la Phoenix vor juca cu formația Dinamo, ocupanta ultimului loc, într-un meci contând pentru etapa a 19-a din Liga Națională. Echipa gălăţeană este pe locul al optulea şi are mare nevoie de victorie, cel puţin pentru a-şi consolida această poziţie, ultima calificantă în play-off. Dincolo de poziţiile de clasament, Phoenix porneşte ca mare favorită şi prin prisma potenţialului ridicat pe care l-a arătat în ultima perioadă, atunci când a avut tot lotul valid, prin victoria în faţa celor de la Steaua şi jocul foarte bun din etapa trecută, când a jucat de la egal la egal pe terenul unei alte pretendente la titlu, CSU Sibiu, meci în care a fost depăşită abia în ultimele minute.

Din sezonul regulat, care se va încheia pe 24 martie, Phoenix (26 de puncte) mai are de disputat trei partide: în deplasare, cu SCM Timişoara (locul 3), iar acasă cu "U" BT Cluj (locul 2) şi SCM "U" Craiova (locul 7, 26 de puncte, dar cu un meci mai puţin disputat decât Phoenix).

Citit 1602 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.