Oțelul a făcut doar egal iar Sporting a început returul cu victorie

Oțelul a făcut doar egal iar Sporting a început returul cu victorie
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE: Oțelul a început returul cu un pas greșit, doar 0-0 la Odorheiu Secuiesc, într-un meci pe care l-a dominat, dar doar din punct de vedere teritorial, lipsind soluţiile şi inspiraţia în ultimii 30 de metri de poarta adversă. În schimb, Sporting Lieşti s-a întors cu un plus de trei puncte din deplasarea de la CSM Paşcani, câştigând prin golul marcat de Iancu în min. 82, printr-o execuţie spectaculoasă. Metalosport a pierdut cu 11-0.


Campionatul celui de-al treilea eşalon fotbalistic se reia astăzi, cu primele meciuri din etapa a doua returului, prima rundă fiind reprogramată pe 28 martie. Galaţiul reia campionatul cu trei din cele patru care au fost prezente la start, având ca vârf de lance pe Oţelul, care vrea promovarea în Liga a II-a.

Se reintră în competiţie fără Avântul Valea Mărului, care s-a retras în această iarnă, pentru a se reorganiza, rămânând Oţelul, Sporting Lieşti şi Metalosport, toate trei urmând să joace primele meciuri din retur astăzi, în deplasare.

Oţelul reia lupta pentru promovare pe terenul celor de la AFC Odorheiu Secuiesc, ocupanta locului 13, unde nu concepe altceva în afara victoriei. Cei de la Oţelul se aşteaptă la o replică puternică, cu echipa gazdă încercând să-i ajute pe cei de la Miercurea Ciuc, formaţia din regiune contracandidată a gălăţenilor la primul loc. "Întâlnim o echipă din partea inferioară a clasamentului, dar care cred că va fi supramotivată pentru a se autodepăşi, pentru a încerca să ne încurce, având în vedere că sunt din aceeaşi regiune cu una din contracadidatele noastre la promovare. Trebui să pornim ca o trupă de comando pentru îndeplinirea obiectivului, primul loc la finalul campionatului. Avem toate atuurile să câştigăm acest meci. Jucătorii veniţi în iarnă s-au integrat repede în grup şi au ridicat valoarea lotului. Cred că am devenit o echipă mai puternică faţă de turul campionatului şi trebuie să demonstrăm asta pe teren", a declarat Alexandru Ciobanu, antrenorul Oţelului.

Şi Iulian Apostol, manager executiv, a făcut aluzie la motivarea adversarelor de către cei din M. Ciuc: "Cu siguranţă, vor fi foarte motivaţi cei de la Odorheiu Secuiesc, avem informaţiile noastre că sunt echipe care se ocupă şi de altceva în afară de latura strictă sportivă. Acest lucru trebuie să ne întărească, mişcările care au avut loc la noi în iarnă ne obligă să mergem la victorie în fiecare meci, indiferent unde jucăm".

Reprogramarea primei etapei a avut ca efect rămânerea în afara lotului pentru acest meci a lui Gâţă şi Muscă, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, care altfel ar fi stat cu Metalosport în urmă cu o săptămână. De asemnea, vor lipsi doi din jucătorii cu experienţa primei ligi. "Cârjan a simţit o durere musculară, iar Sălăgeanu a reînceput programul normal, vine după o problemă medicală mai veche şi a avut un regim de antrenamente mai special, sper ca în cel mult două săptămâni să fie aproape de sută la sută. Ei nu fac deplasarea", a precizat Alexandru Ciobanu.

Sporting începe la Paşcani

Sporting Liești se deplasează în inima Moldovei, pe terenul celor de la CSM Pașcani, tot cu încrederea că poate câştiga. Perioada pregătirilor a fost folosită din plin, punctată cu șapte meciuri de verificare, cu echipe de diverse categorii, în care s-au înregistrat șase victorii și o înfrângere la limită. Obiectivul rămâne cel de la începutul campionatului, clasare în primele cinci locuri. Lotul a fost fortificat cu patru jucători de la SC Oțelul și câte unul de la Valea Mărului, Metalosport și LPS Galați, în timp ce șase fotbalişti au luat drumul altor cluburi. În retur, se porneşte cu 23 jucători: Vădeanu, Vicol, Brăneț jr - Stancu, Filimon, Voicu, Maftei, Manea, B. Dumitru, Gohoreanu, Ciurea - Itoafa, Munchiu, Adamache, Lovin, M. Iancu, Dănăilă, Blănaru, Zaharia - Ionuț Constantinescu, Tudose, Mihu și Subotici. Stafful tehnic este alcătuit din Ionuț Niculcea, Dorinel Matei și Cristi Brăneț, antrenor cu portarii. Confruntarea de mâine este abordată de Sporting de pe locul al șaselea, în timp ce pășcănenii sunt pe locul 12. În tur, la Liești, elevii lui Niculcea s-au impus foarte clar, cu 4-0.

La Metalosport, care la un moment dat anunţase că se retrage, s-au făcut eforturi pentru a rămâne în competiţie şi săptămâna aceasta au fost legitimaţi 20 de jucători. Primul meci va fi la SCM Roman (locul 2), deplasarea urmând să fie făcută în ziua meciului.

Meciurile de astăzi ale celor trei echipe gălăţene vor începe la ora 15.00.

Celelalte partide ale rundei sunt: KSE Tg. Secuiesc - AFK Miercurea Ciuc, Bucovina Rădăuți - Aerostar Bacău, CSM Focșani - AFC Hărman. Cetatea Râșnov şi Sănătatea Darabani stau.

Citit 3338 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Martie 2018 07:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.