FOTBAL. Mare derbi, încă din prima etapă

FOTBAL. Mare derbi, încă din prima etapă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Campionatul celui de-al patrulea eşalon fotbalistic se reia astăzi, returul pornind de la o situaţie foarte echilibrată în partea superioară a clasamentului, unde diferenţele între primele patru echipe sunt într-un interval de trei puncte: 1. Unirea Braniştea – 31 de puncte, 2. Universitatea “Dunărea de Jos” – 30p, 3. Zimbrul Slobozia Conachi – 30p, 4. Gloria Iveşti – 28 de puncte.

Încă din această primă etapă din retur este programat un derbi la vârf, între Unirea Braniştea şi Zimbrul Slobozia Conachi, care va avea loc duminică, de la ora 12,00 (arbitru Florin Macovei, observator Daniel Burloiu).

Echipa din Braniştea a pregătit returul inclusiv cu un cantonament montan, la Breaza, o raritate pentru nivelul Ligii a IV-a. Cu toate acestea, Costache Bunga, antrenorul şi totodată vicepreşedintele clubului, a spus că obiectivul este să se termine cât mai sus. Nu se ţinteşte promovarea în Liga 3, pentru că nu sunt resurse financiare ca să se facă faţă nivelului de cheltuieli din eşalonul superior.

De partea cealaltă, Florin Anghel, antrenorul de la Zimbrul, a spus că nu are ca obiectiv promovarea, dar se va încerca atingerea acestuia în cazul în care se va ajunge într-o postură favorabilă. Zimbrul s-a întărit în iarnă cu doi jucători, Frunză şi Dodan, de la echipa din Valea Mărului, retrasă din Liga 3.

Oarecum la fel abordează returul şi Universitatea “Dunărea de Jos”, care nu are obiectiv promovarea, dar “nu ne vom da deoparte în cazul unui culoar favorabil”, conform antrenorului Cătălin Savu. “Avem numai studenţi în echipă, cu o singură excepţie, iar pentru promovare îţi trebuie echipă experimentată. Suntem la primul nostru sezon, abia la cel următor am putea avea obiectiv ferm urcarea în Liga 3”, a detaliat Cătălin Savu.

Echipa Universităţii a făcut şi ea achiziţii de la nivelului Ligii 3, luându-i pe Gârleanu, Anastasie, Antofe şi Apostol de la Valea Mărului, Cană şi Iancu de la Sporting Lieşti.

Reticenţa cu care privesc posibilitatea promovării în Liga 3 a reprezentanţilor primelor trei clasate este generată şi de informaţiile pe care le au dinspre Brăila, posibilele adversare de la baraj, echipele din Ianca sau Făurei, care sunt la un nivel mai ridicat.

Universitatea “Dunărea de Jos” va începe returul la Galaţi, cu un meci considerat în deplasare, cu formaţia Quantum Club Galaţi, partida urmând să se desfăşoare astăzi, pe Stadionul "Siderurgistul", de la ora 13,00 (arbitru la centru Adrian Sava, observator Costache Ciubotariu).

Tot astăzi, dar de la ora 12,00, va avea loc la Schela primul meci al returului, între Agrostar Tuluceşti şi Avântul Vânători (Gabriel Mihai, Marian Stanciu). Celelalte jocuri ale rundei vor avea loc duminică, de la ora 12,00: Viitorul Umbrăreşti – Gloria Iveşti (Ionuţ Cojocaru, Cristian Lupoae), Victoria Independenţa – Avântul Drăgăneşti (Ciprian Carp, Nicoleta Chirilă) şi Viitorul Costache Negri – Juventus Toflea (Ionuţ Bozean, Aurelian Braşoveanu). Echipa Muncitorul Ghidigeni stă.

Citit 2078 ori Ultima modificare Vineri, 09 Martie 2018 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.