Capăt de linie pentru Metalosport! Sentinţa extrem de dureroasă din partea FRF devenise inevitabilă

Capăt de linie pentru Metalosport! Sentinţa extrem de dureroasă din partea FRF devenise inevitabilă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Istoria echipei de fotbal Metalosport Galaţi în Liga 3 s-a încheiat. Cu toate că a făcut eforturi să continue campionatul Ligii 3, „din respect pentru competiţie, adversari, pentru sport”, aşa cum spunea Dorin Butunoiu, preşedintele clubului, formaţia gălăţeană a ajuns astăzi la capăt de drum din cauza unei datorii neachitate.

Clubul avea o datorie de aproximativ 27.000 de lei faţă de fostul său antrenor Mihai Ciobanu, reprezentând salarii ale acestuia, neachitate. Tehnicianul a depus memoriu la FRF, a avut câştig de cauză, clubul a fost somat să facă plata, dar nu a avut de unde, situaţia financiară fiind la limita supravieţuirii.

Au urmat sancţiuni cu depunctări, iar acum s-a ajuns la cea maximă. Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a anunţat astăzi că „în şedinţa Comisiei de Disciplină şi Etică din ziua de 21 martie 2018, în baza art. 85 din RD, coroborat cu art. 24, lit. C, pct. 1c din RSTJF, a fost sancţionat cu excluderea din toate competiţiile organizate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, ca urmare a neachitării obligațiilor financiare în termenul regulamentar față de creditorul Ciobanu Mihai”.

Clubul mai avea bani doar pentru plata deplasărilor şi a costurilor de organizare a meciurilor de pe teren propriu, jucătorii din lot acceptând să intre pe teren în retur fără salarii.

Dorin Butunoiu a precizat astăzi că, la fel ca majoritatea entităţilor sportive din oraş, Metalosport şi-a depus dosarul pentru sprijin financiar de la municipalitate, dar la şedinţa Consiliul Local din această după-amiază nu s-a aflat pe lista celor care au primit subvenţii. Aceasta ar fi fost ultima şansă a clubului de a face plata datoriei menţionate şi astfel să aibă un fundament pentru a demara recursul la decizia FRF.

În condiţiile în care etapa de la sfârşitul acestei săptămâni a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice, următorul meci pentru Metalosport ar fi trebuit să fie la mijlocul săptămânii următoare, cu Oţelul. „Atât eu cât şi jucătorii ne-am dori ca acest meci totuşi să-l jucăm, chiar dacă cu statut de partidă amicală. O să le propun asta celor de la Oţelul”, a mai spus Butunoiu.

Metalosport a promovat în Liga 3 în 2014 şi se afla la al patrulea sezon consecutiv în acest eşalon.

Citit 3089 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.