VOLEI | Arcada, meci de gală cu Steaua

VOLEI | Arcada, meci de gală cu Steaua
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Înaintea acestui meci, mă duce cu gândul cu 40-50 de ani în urmă, când o astfel de întâlnire făcea neîncăpătoare sălile de la "Pușkin" sau ICOR. Era perioada când Galațiul îi avea în echipă pe Udișteanu, Kramer, Ozun, Iorga, plus ceilalți mari jucători, iar "militarii" reprezentau o grupare europeană, prezentă, ca și Dinamo sau Rapid, în marile finale continentale!

Ei bine, și întâlnirea din această seară, restanță din etapa a treia din faza secundă a Diviziei A1, îndeplinește condițiile unui meci de gală, un derbi adevărat, în care se întâlnesc două dintre echipele de top ale voleiului masculin de la noi. Clasamentul la zi ne arată cât de importantă este această partidă: 1. Tricolorul 70 p, 2. Arcada 64 p, 3. Steaua 63 p (ambele cu câte un meci mai puțin, cel care se dispută azi), 4. VM Zalău 52 p, 5. Craiova 46 p, 6. CSM București 44 puncte. În aceste condiții, este inutil să vorbim despre importanța unui succes, care are valoare maximă. În sezonul regulat, cele două s-au impus pe propriul teren, 3-0 la București și 3-1 la Galați.

Despre acest lucru ne-a vorbit antrenorul principal Nicușor Harabagiu. "Ce să mai spun eu, cifrele sunt cât se poate de edificatoare. În ceea ce ne privește, echipa noastră parcurge o formă sportivă foarte bună, fapt demonstrat și de urcarea pe locul al doilea. Suntem hotărâți să continuăm evoluția ascendentă, suntem motivați și încrezători și mergem la victorie. Cu excepția lui Șerban Pașcan - aflat în perioada de recuperare, acasă, la Toplița, întregul lot este valid. A revenit și Lukas Rangel, care a jucat bine și la Zalău (n.r. - 3-2 pentru Arcada) și pe care contăm și astăzi".

Căpitanul echipei, macedoneanul Filip Despotovski, și-a completat antrenorul: "În afară de acesta, mai avem patru meciuri, două acasă, cu CSM București și Tricolorul, și alte două în deplasare, la Steaua și Craiova, iar pentru a rămâne cu șanse la titlul de campioană suntem "condamnați" să câștigăm tot. Suntem bine pregătiți și totul depinde numai și numai de noi".

Având efectivul apt, jucătorilor Arcadei nu le rămâne decât să demonstreze toate calitățile pe care le posedă și să ofere numerosului public, care îi înconjoară și îi susțin permanent, un succes mult așteptat și un spectacol de calitate. Iată-i pe cei care-i reprezintă pe gălățeni în meciul cu liderul sezonului regulat - Steaua București: Spînu, Gontariu, Despotovski, Bala, Kovacevici, Suljagici, Rangel, Filippov, Cristudor, Feher, Majstorovici și Miseikis.

Meciul începe la ora 19,00, nu va fi televizat, și va fi arbitrat de clujeanul Tudor Pop și Cristian Botezatu (Piatra Neamț).

"Cupa României", la Galați

Altfel, Federația Română de Volei a stabilit ca turneul final al "Cupei României" la volei masculin să se desfăşoare la Galați, în perioada 1-2 mai. În urma tragerii la sorți de la începutul săptămânii, Arcada, deținătoarea trofeului, va întâlni campioana en-titre, VM Zalău, iar SCM "U" Craiova va juca cu Tricolorul Ploiești.

Citit 1481 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Aprilie 2018 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.