NEWS ALERT Victorie în derbi, fotbalistele au promovat în prima ligă

NEWS ALERT Victorie în derbi, fotbalistele au promovat în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Echipa feminină de fotbal AFC Universitatea Galaţi a reuşit o splendidă victorie în derbiul pentru promovare, disputat, astăzi, chiar pe terenul contracandidatei, Selena Constanţa, scor 3-1, în penultima etapă a eşalonului secund.

Echipa gălăţeană a început în forţă, a deschis scorul prin Loredana Nica (min. 13), iar Carmen Marcu a punctat pentru 0-2 în min. 17, scor cu care s-a intrat la pauză. Emoţiile au reapărut imediat după reluare, Selena reducând din diferenţă în minutul 47, dintr-un penalti. Socotelile promovării au fost închise în minutul 89, când Marcu a marcat din nou şi a stabilit scorul final: 1-3.

Înaintea acestei partide, cele două echipe se aflau la egalitate de puncte, golaveraj superior pentru AFC Universitatea. Cum în tur, la Galaţi, a fost 2-2, pentru formaţia gălăţeană ar fi fost de ajuns şi un rezultat similar, dar în ultima rundă s-ar fi jucat cu grija golaverajului.

Astfel, AFC Universitatea este promovată şi matematic, indiferent de rezultatul din ultima etapă, când mai are de jucat pe teren propriu cu ultima clasată, Viitorul Reghin, pe 27 mai.

Meciul triumfător de la Constanţa a fost început în formula: Roxana Pazargic – Alexandra Ivan, Olga Cuşinova, Dumitriţa Prisăcari, Elena Ivan – Elena Răduc, Mădălina Sfinteş, Maria Stamate, Loredana Nica, Monica Benţoiu şi Carmen Marcu. Au mai intrat Irina Topal, Valentina Ivan şi Anastasia Sivolobova

AFC Universitatea s-a înfiinţat în urmă cu aproape trei ani, la iniţiativa celor care sunt antrenori şi acum, Gabriel Călinescu şi Alexandru Caracaş.

Citit 4920 ori Ultima modificare Duminică, 20 Mai 2018 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.