Arcada, planuri în aşteptare

Arcada, planuri în aşteptare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa masculină Arcada Galaţi a intrat în vacanţă din postura de vicecampioană, ratând la limită, pentru un singur punct diferenţă, mult râvnitul titlu naţional. Pentru sezonul următor, componenţa lotului va fi schimbată substanţial, dar încă nu se ştie dacă tot pentru obiective foarte înalte.

Arcada este de câteva sezoane o formaţie cu pretenţii maxime, implicată în lupta pentru trofee, dar în acest moment se aşteaptă stabilirea unui buget concret, pentru a se stabili dacă se va continua pe aceleaşi coordonate, ale ambiţiilor maxime. Mirel Zaharescu, managerul clubului, a spus că totul depinde de ce buget se va stabili pentru următoarea ediţie de campionat, în funcţie şi de ce sprijin financiar se va primi dinspre municipalitate. "Strategia noastră este încă în aşteptare. În funcţie de buget, avem două variante, fie să continuăm să ne luptăm pentru titlul de campioană, fie să formăm un lot pentru un loc la mijlocul clasamentului", a spus Zaharescu.

Un lucru este cert, componenţa lotului va fi schimbată aproape în totalitate, în condiţiile în care toţi jucătorii străini au plecat, la fel cum este posibil să se întâmple şi cu cei autohtoni, cum este cazul lui Andrei Spînu, care a semnat, încă din finalul sezonului trecut, cu VM Zalău.

Speranţe pentru formarea unui lot care să lupte cu şanse reale pentru primul titlul de campioană sunt, existând deja discuţii preliminare cu voleibalişti de mare valoare pentru venirea lor la Galaţi.

Bilanţul, considerat un insucces

Arcada, echipa atât de apreciată şi iubită de gălăţeni a avut un parcurs bun sezonul trecut, fiind permanent printre echipele din fruntea clasamentului. A început al şaptelea sezon de la înfiinţare din postura de câştigătoare a medaliilor de bronz în campionat şi de deţinătoare a "Cupei României". Stafful tehnic era alcătuit din bulgarul Nikolai Jeliazkov şi Marian Apostu, iar lotul, cu un nucleu deja format - Despotovski, Spînu, Cristudor, Paşcan, jucători care aveau deja vechime. Acestora li s-au alăturat o serie de jucători de certă valoare, precum Bala, Gontariu, Majstorovici, Suljagici, Filippov, Rangel, Kovacevici, iar mai târziu au venit lituanianul Miseikis şi "liberoul" Feher. Un lot cu care s-a pornit la drum cu obiectivul, declarat din start, de a câştiga titlul. Cum se spune, "victoriile au adus victorii", dar au fost şi meciuri în care acestea le-au revenit adversarelor, cum s-a întâmplat la Ploieşti, la Zalău, cu Steaua, însă cea mai surprinzătoare înfrângere a fost cea de la Baia Mare, cu Ştiinţa Explorări, care la final avea să cântărească enorm. A fost un meci în care în niciun caz nu se punea problema unei înfrângeri, dar nu s-a luat niciun punct, iar acest lucru s-a resimţit mult mai târziu, când s-a pierdut campionatul la limită.

La finele sezonului regulat, Arcada s-a aflat pe locul 3, cu 52 de puncte, după Steaua - 59 p şi Tricolorul Ploieşti - 55 p. La mijlocul turului, s-a produs şi plecarea antrenorului bulgar, locul acestuia fiind luat de gălăţeanul Nicuşor Harabagiu. Faza a doua a competiţiei, locurile 1-6, a fost perioada în care elevii lui Harabagiu şi Apostu au avut o evoluţie la cel mai înalt nivel, ajungându-se la 11 victorii consecutive, care i-au readus în "coasta" liderului. Cele mai importante din această serie au fost: 3-0 la Steaua spre finalul sezonului regulat şi 3-2 la Ploieşti. Din păcate, seria a fost oprită în antepenultima etapă, cu înfrângere la Steaua, iar contracandidata Tricolorul Ploieşti a profitat şi s-a impus cu un singur punct avans!

Totuşi, chiar cu dezamăgirea ratării primului loc, Arcada a încheiat cu cea mai bună clasare a sa în campionat, continuând un parcurs ascendent: în 2013 a promovat în Divizia A1, apoi s-a clasat pe locurile 7, 5, 3, 3, iar acum pe poziţia a doua.

De asemenea, bilanţul sezonului 2017-2018 cuprinde un trofeu important, Arcada câştigând Supercupa României. În condiţiile în care s-a ratat şi "Cupa României", managerul clubului, Mirel Zaharescu, consideră un insucces acest bilanţ. "S-a înregistrat un uşor progres prin acest loc doi, însă noi îl considerăm un insucces. Am avut stabilit un alt obiectiv, dar care, din cauza unor greşeli, a fost ratat. S-ar putea spune că am avut aşteptări prea mari de la jucători şi am primit mai puţin. Pentru viitor, va trebui să cântărim mai atent - atât în ceea ce priveşte lotul de jucători, cât şi stafful tehnic - pentru a avea mai puţine rateuri", a precizat conducătorul echipei gălăţene.

Citit 1387 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2018 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.