Halep joacă astăzi pentru intrarea în finala de la Roland Garros şi păstrarea locului 1 WTA

Halep joacă astăzi pentru intrarea în finala de la Roland Garros şi păstrarea locului 1 WTA
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe germanca Angelique Kerber, cap de serie numărul 12, cu 6-7 (2), 6-3, 6-2.

Halep a avut un început de meci neinspirat și a fost condusă cu 4-0, iar din acel moment și-a găsit ritmul optim de joc, a început să domine, să conducă schimburile și astfel a reușit să revină în fața unei adversare redutabile. A egalat la 5, apoi a pierdut pe propriul serviciu dar a replicat imediat cu rebreak. Însă, n-a dus revenirea până la capăt, pierzând primul set, cu 2-7 în tie-break.

"Am greşit mult la începutul meciului. Ea returnează mereu mingea şi nu greşeşte, aşa că am încercat să fac prea multe, am fost prea agresivă şi n-a mers. Apoi am schimbat puţin tactica şi până la urmă a mers foarte bine", a explicat Halep ce s-a întâmplat în startul de meci şi revenirea de la 0-4.

Creşterea substanţială a nivelului jocului Simonei a început să fie concretizată din setul secund. Foarte ofensivă, cu o agresivitate controlată de multă luciditate, Halep a controlat setul secund încă din start, începând cu break, iar apoi şi-a păstrat avansul până la final, încheind actul al doilea cu 6-3.

Simona a început foarte bine şi setul decisiv, cu 2-0, dar apoi şi-a pierdut serviciul, iar acela a fost ultimul moment de echilibru al meciului. Halep a dominat clar jocul, s-a desprins la 4-1 şi a închis disputa la 6-2 cu un nou break.

În semifinale, Halep o va întâlni pe Garbine Muguruza, care se află în vârf de formă sportivă, aspect arătat în victoria categorică din sferturile de finală în faţa rusoaicei Maria Şarapova, cu 6-2, 6-1.

Halep şi-a asigurat, prin victoria cu Kerber, 780 de puncte WTA, cu care rămâne pe locul 1 în ierarhia mondială, clasament în care ar fi fost depăşită de Wozniacki dacă ar fi pierdut acest meci din sferturile de finală.

Şi meciul din semifinale are ca miză secundară locul 1 WTA, pe care poate urca Muguruza în cazul în care o învinge pe Halep.

Surprinzător, organizatorii au decis ca prima semifinală de astăzi să fie Halep – Muguruza, de la ora 16.00, deşi celelalte două semifinaliste, americancele Madison Keys şi Sloane Stephens, care vor juca după partida româncei, vin după o zi de pauză.

Citit 1226 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2018 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.