Blestemul campioanelor a atins şi Germania

Blestemul campioanelor a atins şi Germania
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Germania, campioana en titre, a fost eliminată de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia încă din prima fază, cea a grupelor, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri, la Kazan, în ultimul său meci din Grupa F.

Este pentru prima dată din 1938 când Germania nu trece de grupe la Cupa Mondială! Germania a încheiat grupa pe ultimul loc, cu o singură victorie, 2-1 cu Suedia, obţinută în prelungiri, şi două eşecuri 0-1 cu Mexic şi 0-2 cu Coreea de Sud.

Campioana mondială de la ediţia anterioară avea nevoie de victorie pentru a trece în optimi, speranţele germanilor fiind spulberate în minutul 90+3, la un corner, când fundaşul coreean Kim Younggwon a deschis scorul. Germania s-a aruncat în atac şi cu portarul Neuer în încercarea disperată de a mai salva ceva, dar Coreea de Sud a încheiat conturile în min. 90+6, prin Son, pe contraatac, atacantul marcând simplu în poarta goală.

În celălalt meci al grupei, Suedia a învins Mexic cu 3-0 şi a câştigat grupa, mexicanii avansând în optimile de finală de pe locul doi.

Germania s-a alăturat astfel pe lista echipelor atinse de „blestemul campioanelor”, la ediţiile în care trebuiau să-şi apere trofeul. În 2002, Franţa a fost eliminată încă din faza grupelor, după ce în 1998 reuşise să câştige Campionatul Mondial. În 2006, Italia s-a impus în finală, dar,  peste patru ani, la turneul final din Africa de Sud, a părăsit competiţia imediat după faza grupelor. A urmat rândul Spaniei, care în 2010 a câştigat primul Mondial din istoria ţării, dar, la ediţia următoare, a fost eliminată din grupe.

"Am pierdut mai mult decât un meci", a reacţionat selecţionerul german Joachim Low. "În vestiar este o uriaşă dezamăgire, o tăcere de moarte. Felicitări adversarilor noştri, suedezii şi mexicanii. La capitolul luptă, astăzi nu i se poate aduce niciun reproş lui Mannschaft, dar nu am reuşit să înscriem. Aşa s-a întâmplat pe tot parcursul turneului, echipei i-a lipsit uşurinţa de a marca. Suntem eliminaţi în mod logic. Am avut multe ocazii, dar n-am putut forţa golul. Echipa a pierdut mai mult decât un meci, a pierdut mult din ce am construit de ani de zile. Din 2006 noi am fost mereu în semifinale sau în finală", a declarat Low pentru canalul german ZDF. "Sunt primul care se întreabă ce lucruri n-au mers. Sigur că este responsabilitatea mea, sunt extrem de frustrat după acest meci", a adăugat tehnicianul.

Sârbii n-au rezistat Braziliei

Tot miercuri s-au încheiat conturile şi în Grupa E, câştigată de cvintupla campioană mondială Brazilia după succesul cu Serbia, scor 2-0, iar selecţionerul Tite a remarcat că „Selecao” devine mai puternică cu fiecare meci jucat. „A fost o evoluţie bună, iar asemenea meciuri îţi dau încredere. Trebuie să crezi în procesul de construcţie a acestei echipe. Avem o echipă care suportă bine din punct de vedere mental presiunea, care are soluţii de rezervă în momentele importante. Ceea ce contează este că echipa noastră devine din ce în ce mai puternică meci după meci şi progresează”, a declarat Tite după jocul cu Serbia.

Brazilia s-a impus în faţa Serbiei prin golurile marcate de Paulinho (36), Thiago Silva (68), după cel mai bun joc al său în grupă, şi va juca în optimi cu selecţionata Mexicului, clasată pe locul secund în Grupa E, în timp ce Elveţia, care a făcut egal în ultimul joc, 2-2 cu reprezentativa Costa Rica, va înfrunta câştigătoarea Grupei E, Suedia.

La Cupa Mondială astăzi e pauză, iar sâmbătă vor avea loc primele două meciuri din optimi, ambele fiind confruntări de mare atracţie: Franţa – Argentina (ora 17,00) şi Uruguay – Portugalia (ora 21,00)

Citit 797 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2018 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.