Clubul Primăriei preia culorile Oţelului

Clubul Primăriei preia culorile Oţelului

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
4 comentarii

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali au aprobat ieri culorile şi sigla noului Club Sportiv Municipal (CSM) aparţinând Primăriei Galaţi, fără de care nu se poate obţine Certificatul de Înregistrare Sportivă. 

Aceştia au decis că hocheiul şi patinajul, încadrate iniţial la "alte sporturi", merită să aibă propria lor secţie, în vreme ce halterele - cel mai performant sport din ultimii ani în Galaţi - lupte, gimnastica şi multe altele sunt, în continuare, lăsate pe afară! 

„Elementele de identificare ale Clubului Sportiv Municipal Galaţi sunt: culorile roşu, alb, albastru (n.r. - devenite celebre datorită triumfului din 2011 al echipei de fotbal Oţelul, când a câştigat campionatul şi Supercupa), iar sigla are elemente grafice din logoul Primăriei municipiului Galaţi”, se arată în hotărârea votată ieri de aleşii locali, decizie care modifică hotărârea de înfiinţare a CSM, aprobată acum o lună. Cu această ocazie, s-au completat şi lipsurile deciziei anterioare. De pildă, după cum a remarcat consilierul local PNL Paul Găvănescu, faptul că finanţarea CSM se face de la bugetul local!

O secţie nouă

La propunerea viceprimarului PSD Sorin Enache, s-a ajuns la un acord de a se înfiinţa o a opta secţie, pe lângă cele şapte existente - "şah, nataţie, tenis şi atletism", fotbal, baschet, handbal, volei, sporturi de contact şi "alte sporturi". În aceasta din urmă erau incluse şi hocheiul şi patinajul, neţinând cont că aceste discipline sportive au avut rezultate foarte bune în liga naţională în 2015 şi 2016. "Propun înfiinţarea unei a opta secţii, pentru hochei şi patinaj, şi a unui post de şef de secţie”, a spus Enache.
Liberalul Paul Găvănescu a atras atenţia că, în ciuda insistenţelor sale de a fi luate în considerare şi alte sporturi precum haltere, lupte sau gimnastică, ele nu se regăsesc în marele club: „Disciplina şah este luată în calcul pe o anumită secţie, în schimb nu avem haltere, nu avem lupte, nu avem gimnastică, sporturi care au adus campioni. În urmă cu câteva luni, am avut campioană europeană la haltere. Mi-aş dori foarte mult să ajutăm sportul, dar trebuie să ne îndreptăm atenţia şi către alte ramuri sportive, care sunt la fel de importante ca şi cele pe care le avem deja cuprinse în CSM”, a punctat consilierul.
Viceprimarul Enache a răspuns că, la cererea persoanelor interesate, se pot înfiinţa noi secţii de profil, dovadă includerea în noul regulament a rugby-ului şi a dansului sportiv: „Cu privire la haltere, s-ar părea că factorii responsabili doresc rămânerea sub culorile Clubului Sportiv Municipal Dunărea. Probabil că şi ei aşteaptă un semnal, să vadă că pornim cu dreptul acest club, care, din punct de vedere al finanţării şi al modului de organizare, să le ofere condiţii mai bune. Eu sunt convins că CSM va deveni un club cu mai mult de opt secţii cât are la ora actuală”, a spus Enache.

„Fără bani, degeaba discutăm!”

Zanfir Ilie, consilier local PSD, a atras atenţia că în fiecare zi de marţi, la şedinţele Comisiei nr. 4 (sport), vin preşedinţii de cluburi aflaţi „într-o nebuloasă privind finanţarea în momentul de faţă. Până se coace, legal vorbind, acest club municipal, sunt nişte probleme!”. „Fără bani, degeaba discutăm. Din păcate, nu avem o certitudine din punct de vedere al bugetului”, a subliniat şi Paul Găvănescu.
La propunerea lui Sorin Enache, Comisiile de Buget-Finanţe şi Sport ale CL se vor întruni în şedinţă comună pentru a analiza, pe baza sumelor aprobate şi a celor retrase, cum poate fi susţinut cu adevărat sportul în acest moment: „Şi eu am fost întrebat acum o lună de preşedinţii de cluburi şi le-am zis: dacă înfiinţăm CSM, ori vă afiliaţi la noi şi primiţi finanţare, ori sunteţi pe picioarele dvs! Însă de la înfiinţare şi până la funcţionarea efectivă a CSM, sunt paşi de urmat. Trebuie să purtăm o discuţie cu privire la finanţarea cluburilor deja existente pentru că nu aş vrea să asistăm la o dublă crimă: CSM să nu fie funcţional în timp util şi să omorâm şi cluburile deja existente. Să discutăm cu documentele pe masă şi să luăm o decizie”, a spus Enache.

Citit 6023 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 14:57

4 comentarii

 • postat de sor Duminică, 01 Iulie 2018 12:05 100.117.42.*** Link la comentariu
  3
  3

  Cum adica preia culorile Otelului......mai urmeaza sa spuneti ca e continuitoarea Otelului

  Raportează
 • postat de rodax Sâmbătă, 30 Iunie 2018 19:32 109.103.134.*** Link la comentariu
  4
  11

  csm un rival al otelului?resursele si asa limitate ale orasului risca sa se imparta excesiv si sa nu produca performanta.

  Raportează
 • postat de Raabis-Stefan Badita Sâmbătă, 30 Iunie 2018 14:48 89.136.7.*** Link la comentariu
  6
  4

  propun sectie de rugby :) in rest, stema e oribila. prea incarcata!

  Raportează
 • postat de dgi Sâmbătă, 30 Iunie 2018 13:23 82.208.137.*** Link la comentariu
  3
  9

  Transferate la noul club municipal, toate celelalte cluburi cu sportivii acestora vor trebui finantati integral(total cheltuieli) deci sumele alocate sportului vor fi mult mai mari decat ajutoarele date in prezent. Probabil zeci de milioane de lei anual. La modul actual de administrare a bugetului existent este greu de crezut ca sectiile de sport vor beneficia de sumele necesare. Nu se poate compara bugetul Galatiului cu cel al oraselor care isi permit cluburi municipale (vezi de ex. Bucuresti). Pentru anul in curs va fi nevoie de rectificare bugetara importanta (redirectionate sume de la alte cheltuieli deja prevazute). Bine ar fi ca jurnalistii sa ne prezinte la un moment dat care sunt sectiile in forma finala, cine le conduce si ce sportivi activeaza la acestea (reprezentand culorile galatene). Este necesara o astfel de prezentare pentru a putea convinge cetatenii sa se mobilizeze in sustinerea clubului care ar trebui sa-i reprezinte in competitii.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.