Simona Halep, autoeliminare la Wimbledon

Simona Halep, autoeliminare la Wimbledon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Wimbledon 2018, turneul marilor surprize. A "confirmat" până și Simona Halep, singura dintre primele șapte jucătoare a lumii care rămăsese în competiție. A ieșit și ea, sâmbătă, învinsă de taiwaneza Su-Wei Hsieh cu 3-6, 6-4, 7-5, în turul al treilea.

Primul set a fost în coordonatele precedentelor două meciuri ale Simonei Halep pe iarba londoneză: joc de nivel mediu, de ajuns cât să aibă pe tabelă scor favorabil. În fața unei adversare cu un stil atipic, incomod, Halep s-a văzut condusă cu 1-3 în actul secund, a replicat, a ajuns să aibă 4-3, dar senzaţia că are meciul în control a dispărut repede: 4-6. A urmat decisivul, cu o derulare incredibilă: românca a avut 5-2, dar n-a putut merge până la capăt, irosind o groază de oportunităţi, inclusiv o minge meci. Ratări la lungul de linie, cu reverul, cu returul, cu smash-ul, erori peste tot care au lasat senzaţia că s-a cam învins singură şi de care a profitat taiwaneza de pe locul 48 WTA, în vârstă de 32 de ani, care a reuşit şapte game-uri consecutive şi cea mai mare surpriză de până acum a turneului de Mare Şlem de la Londra.

Autocritică dură

Halep şi-a făcut autocritica după meci, blamându-se pentru atitudinea avută. "A fost un meci pe care l-am abordat neprofesionist. Sunt tristă pentru felul în care am jucat azi. Am luptat, dar cred că nu am fost concentrată pe fiecare minge. Am vorbit cu mine mult, am făcut lucruri neprofesioniste", a declarat Halep, în faţa jurnaliştilor.

Liderul mondial a mărturisit că nu a respectat planul de joc stabilit cu antrenorul său, Darren Cahil. "Tactica pe care Darren mi-a spus-o a fost foarte bună. Probabil că aş fi câştigat meciul, dacă puneam în practică ceea ce mi-a spus el. Dar nu am putut, probabil din cauza oboselii. Am încercat să lupt, să mă agăţ de fiecare minge. Totuşi, nu am respectat prea mult ce aveam de făcut şi nu am fost inspirată. E o dezamăgire că am condus atât de mult şi nu am putut să înving", a adăugat Simona.

Halep a mai spus că o posibilă explicaţie ar putea fi oboseala la nivel mental, acumulată într-o primă jumătate de an cu rezultate excelente în precedentele două turnee de Mare Şlem, finală jucată la Australian Open şi trofeu câştigat la Roland Garros, astfel că îşi va lua o vacanţă de două săptămâni. "Sunt obosită mental, pentru că am avut un an extrem de încărcat. Am câştigat un turneu de Grand Slam şi am jucat o altă finală, la Australian Open. Chiar dacă au trecut mai bine de cinci luni de atunci, toată presiunea e încă în corpul meu. Vreau să fac orice altceva decât tenis. Vreau să mă relaxez, pentru că am dat totul pentru tenis în ultima perioadă. Vreau să fiu un om normal, o fată normală pentru două săptămâni. Apoi reintru în program. Urmează US Open, dar mai întâi vor fi turneele din US Open Series", a adăugat Simona Halep.

Rămâne lider mondial

Pentru cea mai bună jucătoare de tenis a lumii următorul turneu va fi "Rogers Cup", de la Montreal (Canada), programat să se dispute în perioada 6-13 august. Singura consolare pentru Halep este că şi celelalte jucătoare de pe primele şapte locuri WTA au ieşit devreme din competiţia de la Wimbledon şi astfel îşi va păstra poziţa de lider mondial.

România a avut în premieră opt jucătoare pe tabloul principal de simplu, patru au trecut de primul tur, iar două au ajuns în turul al treilea, Halep şi Mihaela Buzărnescu, dar s-au oprit în această rundă.

Româncele continuă la dublu

Româncele Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după 6-2, 6-2 cu perechea româno-americană Ana Bogdan/ Kaylin Christian.

Favoritele numărul 15 s-au impus în 63 de minute şi şi-au asigurat un cec de 29.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA. Bogdan şi Christian vor primi 17.750 lire şi 130 de puncte WTA la dublu.

În optimi, Begu şi Buzărnescu, finaliste la recentul turneu de la Eastbourne, vor juca, astăzi, împotriva perechii Andreja Klepac (Slovenia) - Maria Jose Martinez Sanchez (Spania), cap de serie numărul 4.

În optimi, va juca şi perechea Monica Niculescu - Kirsten Flipkens (Belgia), cap de serie numărul 13, împotriva principalelor favorite, Timea Babos (Ungaria)/ Kristina Mladenovic (Franţa).

Citit 1271 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2018 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.