CUPA MONDIALĂ | Meci de gală pentru intrarea în marea finală: Franţa - Belgia

CUPA MONDIALĂ | Meci de gală pentru intrarea în marea finală: Franţa - Belgia
Francezul Mbappe (foto 1) şi belgianul Hazard, două din starurile primei semifinale de la Cupa Mondială
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima finalistă a Cupei Mondiale va fi cunoscută în această seară, în urma confruntării, din penultima fază a competiţiei, dintre echipele Franţei şi Belgiei, care va avea loc de la ora 21,00 (ora României), pe stadionul din Sankt Petersburg.

Aceasta semifinală a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia readuce în prim plan o rivalitate istorică între cele două selecţionate.

''Diavolii roşii'' conduc cu 30 de victorii în meciurile directe cu ''Les Bleus'', care au doar 24 de succese, alte 19 partide încheindu-se la egalitate. Ultimul duel a avut loc în 2015, un meci amical câştigat de belgieni cu 4-3, pe "Stade de France", prin golurile marcate de Fellaini (2), Nainggolan şi Eden Hazard, respectiv Valbuena, Fekir şi Payet.

Franţa s-a impus de fiecare dată în confruntările de la turnee finale, 3-1 în 1938, 4-2 în finala mică în 1986, la Cupa Mondială, şi 5-0 la EURO 1984, ''cocoşii'' obţinând apoi trofeul continental.

Belgia, care joacă din nou o semifinală de Cupă Mondială după 32 de ani, este echipa cu cel mai bun atac la turneul din Rusia, cu 14 goluri înscrise în cele cinci victorii obţinute până acum.

Franţa, campioană mondială în urmă cu 20 de ani pe teren propriu, nu a impresionat în faza grupelor, obţinând victorii la limită cu Australia şi Peru, precum şi o remiză cu Danemarca, dar a avut prestaţii solide în optimi (4-3 cu Argentina) şi sferturi (2-0 cu Uruguay). Francezii sunt creditaţi cu prima şansă de către casele de pariuri.

Belgia nu va putea conta în meciul din  această seară pe jucătorul de bandă dreapta Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), suspendat, probabilul său înlocuitor fiind Yannick Carrasco.

Selecţionata Belgiei, antrenată de spaniolul Roberto Martinez, este neînvinsă de 23 de meciuri, ultimul eşec al belgienilor fiind produs de Ţara Galilor, în sferturile EURO 2016. Atacantul Romelu Lukaku are 17 goluri şi 3 pase de gol în ultimele sale 13 apariţii în tricoul ''diavolilor roşii''.

Pentru Franţa, aceasta va fi a şasea semifinală de Cupă Mondială, iar de două ori a jucat finala, în 1998 şi 2006, cucerind trofeul în urmă cu 20 de ani. Pe lângă tânărul star Mbappe, suporterii francei îşi pun mari speranţe în atacantul Antoine Griezmann, care a reuşit şapte goluri în ultimele sale şase meciuri disputate în fazele eliminatorii ale turneelor finale majore.

Regele şi preşedintele vin la meci

Regele Belgiei, Philippe, se va deplasa în Rusia, alături de regina Mathilde, pentru a asista la prima semifinală a Cupei Mondiale de fotbal 2018, între selecţionata ţării sale şi cea a Franţei, informează cotidianul belgian "Le Soir". Regele Philippe a mai fost prezent la un meci de la acest turneu final, câştigat de Belgia în faţa Tunisiei cu 5-2, în faza grupelor.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va fi prezent la rândul său în tribuna oficială a stadionului din Sankt Petersburg, pentru a-i susţine pe "Les Bleus", în duelul cu vecinii belgieni.

A doua semifinală va avea loc miercuri, tot de la ora 21,00: Anglia - Croaţia.

Citit 1270 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2018 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.