S-a ajuns la momentul finalelor

S-a ajuns la momentul finalelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cea mai importantă competiţie fotbalistică a lumii se va încheia duminică, când va avea loc marea finală, între Franţa şi Croaţia. Astăzi, va fi finala mică, pentru stabilirea echipei ce va primi medaliile de bronz.

Partida pentru locul al treilea va avea loc astăzi, de la ora 17.00, între Anglia şi Belgia, cea mai mare grijă în ambele tabere fiind refacerea moralului după dureroasele înfrângeri din semifinale. Acest duel va fi arbitrat de trei iranieni, în timp ce arbitrul de rezervă va fi un senegalez.

Marea finală este programată duminică, de la ora 18.00. Croaţia este pentru prima dată în postura de a juca ultimul meci pentru trofeul suprem, în timp ce Franţa, campioană mondială în urmă cu 20 de ani, este la a treia sa finală.

Teoretic, Franţa este avantajată de faptul că adversarii au jucat reprize suplimentare în anterioarele lor trei partide şi ar putea resimţi oboaseala acumulată, însă fundaşul francez Umtiti s-a declarat convins că nu va beneficia de acest posibil avantaj: "Este finala Cupei Mondiale, iar când joci pentru cel mai râvnit trofeu din lume uiţi de oboseală, treci peste orice".

Pentru croaţi este şi ocazia revanşei, după ce la precedenta lor performanţă maximă la Cupa Mondială, medaliile de bronz din 1998, au fost opriţi din drumul către troefeu, în semifinale, de acelaşi adversar pe care îl au duminică, Franţa. De altfel, Modrici şi compania vor avea duminică o galerie specială, federaţia croată invitându-i la finală pe jucătorii şi antrenorii din 1998.

Selecţionerul croat Zlatko Dalici crede că echipa sa va învinge dacă va reuşi să facă un presing bun. "Ei sunt foarte periculoşi pe contraatac, cu rapiditatea pe care o au Mbappe şi Griezmann. Nu ne va fi uşor să ne apărăm în faţa lor, dar soliditatea noastră, presingul nostru bun vor fi cele mai bune mijloace de a juca împotriva Franţei", a spus Dalici.

Selecţionerul croat a mai apreciat că Luka Modrici, căpitanul echipei sale, merită să fie desemnat cel mai bun jucător al turneului, iar dacă naţionala Croaţiei va cuceri trofeul atunci are şanse să câştige şi "Balonul de Aur". "Cred că Luka Modrici merită să fie desemnat cel mai bun jucător al turneului şi poate chiar să fie Balonul de Aur. După un sezon superb cu Real Madrid, după trei Ligi ale Campionilor consecutive, el continuă să sprinteze timp de 116 minute, el conduce echipa, deci cred că merită. A câştigat totul cu clubul său, dar rămâne acest vid de trofee cu echipa naţională. Este la apogeul carierei sale şi sunt sigur că ar merita să câştige", a adăugat selecţionerul croat.

Onoarea de a conduce această finală o va avea arbitrul argentinian Nestor Pitana.

Citit 1358 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iulie 2018 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.