Derbi judeţean în Cupă, pe ”Dunărea”. Start de sezon pentru Oţelul şi Sporting Lieşti

Derbi judeţean în Cupă, pe ”Dunărea”. Start de sezon pentru Oţelul şi Sporting Lieşti
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cele două formaţii gălăţene din Liga a III-a, Oţelul şi Sporting Lieşti, au astăzi primele jocuri oficiale din noul sezon, cele din turul doi al "Cupei României", ambele de la ora 17.30. Oţelul va juca pe terenul campioanei eşalonului al patrulea tulcean, în timp ce Sporting va întâlni, la stadionul "Dunărea", performera gălăţeană din turul precedent, ACS Universitatea Dunărea de Jos (Liga a IV-a).

Oţelul va juca în deplasare cu Pescăruşul Sarichioi Junior, câştigătoarea fazei judeţene tulcene a Cupei şi a Ligii a IV-a. Teoretic, Oţelul ar trebui să treacă relativ lejer de formaţia din sudul judeţului Tulcea, luând în calcul ce au făcut "păsărelele" din Sarichioi la barajul de promovare în Liga a III-a, în faţa celor de la SCM Gloria Buzău: înfrângeri cu 0-3 acasă şi 1-5 la Buzău. Cu un sezon înainte, tot la baraj, Pescăruşul pierdea acasă partida cu SSC Farul, cu scorul de 2-7.

Singurele impedimente pentru Oţelul ar fi doar distanţa destul de mare pentru această fază a competiţie - Sarichioi aflându-se în apropiere de Babadag, la 115 kilometri de Galaţi - şi terenul de joc, cu denivelări şi foarte posibil destul de tare. Tocmai pentru a fi cât de cât adaptaţi la condiţiile de joc, cei de la Oţelul au făcut antrenamentul de luni pe terenul denivelat de la stadionul "Dunărea".

În ceea ce priveşte lotul, dintre juniorii testaţi în meciurile de pregătire a convins gălăţeanul Alexandru Stan (de la ASCM Dunărea) şi este posibil să fie păstrat şi mijlocaşul Robert Dumitru (de la Voluntari II). Astfel, pentru meciul de astăzi, obligativitatea de a avea în teren doi jucători sub 20 de ani va fi îndeplinită cel mai probabil prin folosirea lui Andrei Munteanu şi Stan, dacă starea medicală a acestuia din urmă va permite, el acuzând o uşoară accidentare.

Celelalte două echipe gălăţene prezente în acest tur doi al Cupei României, ACS Universitatea Dunărea de Jos (CSU) şi Sporting Lieşti, se vor întâlni într-un derbi judeţean, la stadionul "Dunărea", arbitrat de o brigadă din Brăila, cu Tudorel Pârlog la centru. "Suntem două echipe din eşaloane diferite, dar în Cupă acest lucru deseori este anulat de entuziasm şi ambiţii. Trebuie să ne respectăm adversarul", a declarat antrenorul principal Ionuţ Niculcea.

Sporting Liești şi-a legitimat cei zece jucători cooptaţi în echipă în această vară, astfel că stafful tehnic - Ionuț Niculcea, ajutat de Dorinel Matei - are la dispoziţie tot lotul cu care peste o săptămână şi jumătate va aborda partidele din ediția 2018-2019 a celui de-al treilea eșalon.

De partea cealaltă, CSU se va afla la al doilea meci oficial al sezonului, după ce în primul tur naţional al Cupei a eliminat o echipă de Liga a III-a, Sportul Chiscani (Brăila), cu 2-1. Cătălin Savu, antrenorul formaţiei studenţeşti, speră ca omogenitatea echipei sale să compenseze plusul de experienţă al adversarilor, dat de jocurile în eşaloanele imediat superioare, şi să reuşească o nouă surpriză. "Cei de la Sporting Lieşti au jucători care au evoluat în Liga a III-a sau mai sus, ceea ce le conferă un avantaj. Desigur că și noi avem argumentele noastre, suntem campionii Ligii a IV-a și câștigători ai fazei judeţene în Cupă şi putem confirma că am fi meritat să fim în eşalonul al treilea. Este şi aspectul pozitiv dat de omogenite, pentru că avem cam același lot ca și în sezonul trecut, au plecat doar Măstăcan, Crișan și Apostol. Sperăm să rezulte și un joc bun, care să ne folosească amândorura în această perioadă de acumulări", a spus Cătălin Savu.

Citit 2665 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2018 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.