Sportivi gălățeni, campioni la triatlon

Sportivi gălățeni, campioni la triatlon
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Tulcea a avut loc o nouă ediție a competiției internaționale "Delta RowMania Triatlon", eveniment din circuitul celor cinci triatloane aflate în calendarul federației de specialitate, la care sportivii gălățeni, cu o prezență numeroasă, au obținut rezultate foarte bune. Acest eveniment face parte din "RowMania Festival", în organizarea Asociației "Ivan Patzaichin - Mila 23".

La triatlon, în proba de ștafetă olimpică mixtă (1.500 m înot, 40 km ciclism, 10 km alergare) echipa gălățeană "Aqua Sport", formată din Mihaela Hodină, Marius Ionașcu și Marius Nicoară, a terminat pe primul loc, la categoria de vârstă +40 ani.

În competițiile individuale, Anca Stefanopol a terminat prima la triatlon sprint (750 m înot, 20 km ciclism și 5 km alergare), la categoria 45-49 ani, iar la 40-44 ani pe primul loc a fost Mihaela Nicolau, în timp ce Mihai Cosmin şi Marius Forţu au încheiat pe locul 4, respectiv, locul 5.

Și copiii gălățeni au fost la înălțime, terminând în primii 15 la categoriile lor de vârstă. În cursa de minitriatlon (200 m înot, 5 km ciclism și 1.250 m alergare), Eva Stefanopol a terminat pe prima poziție, la categoria 9 ani, Bogdan Popa - pe locul 3 (10 ani), David Ragea - pe locul 5 (11 ani), Maria Ghețău - pe locul 7 și Alexia Burlui - pe locul 8, ambele la categoria 12 ani, toți de la clubul Danube Swim (antrenor Gabriel Constantinescu), în timp ce la proba de supersprint (14-16 ani; 400 m înot, 10 km ciclism și 2,5 km alergare), Alina Andrei a terminat cursa pe locul 5, după o căzătură zdravănă de pe bicicletă, care a costat-o ratarea poziției a treia, iar Alex Caraman a încheiat pe locul 13.

De la Aqua Sport, la minitriatlon s-a remarcat Teodora Mihai - locul 4 la categoria 11 ani, Maria Radu - locul 10, Mario Iacob - locul 12 și Raluca Boboc - locul 14, toți la categoria 12 ani, iar în proba de supersprint, Răzvan Hodină a terminat pe locul 15.

Doi dintre sportivii de la Danube Swim, campionul național Albert Stratulat și Delia Dudău, au ajuns săptămâna trecută la Loutraki (Grecia), unde s-au pregătit în cadrul unui cantonament al Federației Europene de Triatlon, pentru participarea, în perioada 30 august - 2 septembrie, la "Europenele" de cadeți.

Altfel, în cadrul evenimentului RowMania, festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle va avea loc la finalul acestei săptămâni, la Tulcea, unde echipajul gălățean "Veteranii", de canotcă 10+1, câștigător acum două săptămâni la Galați, va încerca să își păstreze titlul naţional obținut la ediția precedentă.

Foto 1, galerie: Câștigătorii de la ”mini tri” (sursa foto, Delta RowMania Triatlon). Foto 2: Start pe lacul Ciuperca din Tulcea. Foto 3: Premiere Aqua Sport

Citit 1970 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2018 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.