Pasiunea care te duce în prima ligă valorică
Foto: Iulia Kelt

Pasiunea care te duce în prima ligă valorică
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

"În urma cu trei ani, un afiş îmi atrăgea atenţia: "selecţie, fotbal feminin". Măi, să fie, renaşte fotbalul fetelor în Galaţi?! Aveam subiect foarte interesant pentru ziar. Sun la numărul de pe afiş şi ajung să mă întâlnesc cu iniţiatorii. Doi tineri profesori de sport, aveau 27 de ani atunci, mă uimeau cu entuziasmul lor: "Facem echipă, ne afiliem la FRF şi o înscriem în campionat". Bun, sună frumos, dar cu ce bani se fac deplasările, aveţi vreo susţinere financiară, îi întreb. Răspunsul mi s-a părut stupefiant: "Nu, din buzunarele noastre, salariile noastre şi ce mai pot fetele".

Confesiunea îi aparține jurnalistului sportiv Marian Căpățână. Între timp, fetele de la Universitatea Galați au ajuns în prima ligă (singura echipă din Moldova aflată aici) și dau sportive la lotul național de fotbal și futsal. Echipa îi are în continuare în conducere pe cei doi inimoși profesori-antrenori care au pus bazele ei: Gabriel Călinescu și Alexandru Caracaș.

În imagine, Carmen Marcu, fotbalista Universității Galați selecționată la naționala sub 19 ani, le citește colegelor și antrenorilor din ediția princeps a "Călătoriilor lui Gulliver" a lui Jonathan Swift, tradusă de scriitorul și pictorul român Ion Negulici și publicată în București, la 1848.

Sportivele stau pe lucrarea "Pasul acrobatului", a sculptorului Darie Dup, doctor în arte vizuale și profesor la Universitatea de Arte din București. A expus la Biennala de la Veneția (1995), lucrările sale sunt în colecția familiei regale a României, la Universitatea din Phoenix, Arizona sau la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.

100 comori pe hârtie, în 100 de locații importante ale Galațiului, timp de 100 de zile

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) și Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă".Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 2005 ori Ultima modificare Duminică, 23 Septembrie 2018 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.