Parcurs istoric ajuns la final. Sporting Lieşti a fost eliminată din ”Cupa României”
Foto: Iulia Kelt

Parcurs istoric ajuns la final. Sporting Lieşti a fost eliminată din ”Cupa României”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipa din eşalonul al treilea Sporting Lieşti şi-a încheiat cel mai lung parcurs din istorie în "Cupa României" în şaisprezecimi, unde a fost învinsă de CS Mioveni (Liga a II-a), scor 0-3.

Traficul aglomerat pe una din ulițele comunei Liești a fost primul semn că e mare eveniment pentru comunitatea de acolo. Echipa de fotbal avea meci în șaisprezecimile "Cupei României", pentru prima dată într-o fază atât de avansată. Teren cu gazon foarte bun, zona vestiarelor e mult peste ce ar putea unii înţelege prin "stadion comunal", curăţenie în tribune, semn că ştiu să-şi facă treaba. Încet, arena se umple, oamenii din Lieşti au venit să-şi trăiască sărbătoarea, au echipă la un nivel în care sunt în competiţie şi formaţiile din prima ligă. Tobe, sirenă, portavoce, steguleţe, dar aspectul estetic este departe de cel fonic, astfel că meciul a început cu lieştenii cam prea tăcuţi în tribună. Dar oamenii ştiu fotbal, nu glumă, îşi sprijină jucătorii cu indicaţii de poziţionare şi nu numai, mai mult decât pertinente.

Ionuţ Niculcea are echipă tânără, cam 22-23 de ani medie de vârstă, iar asta se vede. Jucătorii săi sunt micuţi, par firavi pe lângă masivitatea celor de la CS Mioveni, adversara de pe locul al cincilea al ligii secunde. Mai toate duelurile la mingi înalte se lasă cu posesie pentru oaspeţi, care obţin o uşoară dominare teritorială, dar nimic mai mult. Se joacă destul de echilibrat, cu frumoase combinaţii la contraatacurile tinerilor ce reprezintă Lieştiul. Defensivele îşi fac bine treaba şi nu apar ocaziile de gol.

Aşa a fost doar până în minutul 38, când o respingere a ajuns la Al. Neagu şi acesta a făcut 0-1, cu un şut aproape imparabil, sus, la colţul scurt. A mai fost o paradă superbă a lui Vădeanu, portarul gazdelor, la un şut din afara careului, şi a venit pauza.

Partea a doua a fost începută cu mai mult curaj de Sporting, cu pretenţii ofenisive şi joc împins spre poarta celor din Mioveni, după ce Vădeanu a mai scos o minge grea. Au apărut şi primele ocazii mari pentru Sporting. Mihu (53’) a tras puţin pe lângă vinclu dintr-o "liberă" de la 25 de metri, Sevastian (60’) a ţintit colţul lung, dar mingea a trecut la o palmă alături. Nu le-a intrat lieştenilor, iar goana după egalare i-a costat. Cei de la CS Mioveni au aşteptat răbdători breşa şi aceasta a apărut în min. 62. Un contraatac, unu la unu cu Vădeanu, portarul n-a mai putut să oprească acţiunea decât prin fault, penalti, 0-2, şi de acolo s-au cam dus speranţele lieştenilor. S-au străduit să revină, s-au poziţionat cât mai sus, dar au rămas spaţii uriaşe în defensivă, cu pericol la mai toate contraatacurile argeşenilor, unul dintre ele fiind finalizat: 0-3 (80’). Cu două minute înainte, şutul lui Iancu a fost ultima ocazie a celor de la Sporting să revină, refuzată de portarul advers. Plusul de experienţă al echipei de Liga a II-a a învins entuziasmul tinereţii celor din Lieşti. Fără nici cel mai mic reproş tăios dinspre tribună către cei din teren!

Antrenorul Ionuţ Niculcea a început cu: Vădeanu - Stancu, Manea, Maftei, Sevastian - I. Constantinescu, Munchiu - Iancu, Bahnaşu, Dănăilă - Mihu. Au mai intrat: Nica, Vârlan şi Ţicamucă.

Citit 3453 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2018 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.