Oţelul, victorie obţinută spre final. Au riscat, au luptat, au învins!
Foto: Sonia Baciu

Oţelul, victorie obţinută spre final. Au riscat, au luptat, au învins!
Bucuria victoriei pentru ”oțelari”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În etapa a opta din Liga 3, Oțelul a reușit să câștige partida de pe teren propriu cu CSM Focșani, scor 2-1, în timp ce Sporting Lieşti a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Foresta Suceava, tot pe teren propriu.

Oţelul a bifat a şaptea victorie cu mari emoţii, golul victoriei fiind înscris de Cîrjan spre final, în minutul 86, deşi a dominat şi a ajuns de multe ori în situaţii de finalizare. Echipa gălăţeană a început în forţă, Antohi (7’) şi Zaharia (8’) au avut primele mari ocazii, iar în min. 12 Oţelul conducea cu 1-0: Antohi a recentrat cu capul iar Puţanu a trimis în plasă. Părea că echipa gălăţeană îşi face meciul uşor, însă au fost de ajuns câteva nesincronizări în defensivă, la un corner, pentru ca oaspeţii să egaleze prin Remus Popa (19’) şi lucrurile să se complice. De acolo, oaspeţii n-au mai contat în ofensivă, n-au mai avut nici o ocazie de gol, în timp ce roş-alb-albaştrii au  avut numeroase mari oportunităţi, dar s-au întrecut în ratări: Al. Vasile (28’), Cîrjan (32’), Antohi (43’ - bară), Crihană (45’ - bară), Stoian (56’), Zaharia (61’), din nou Cîrjan (67’- a treia bară a Oţelului!!).

Antrenorul Alin Pînzaru a riscat pe cartea ofensivei şi până la urmă i-a ieşit. A renunţat la ambii mijlocaşi cu sarcini defensive - Crihană şi Codreanu - din minutul 75, pe poziţiile acestora a mizat pe jucători ofensivi - Antohi şi Zaharia. “N-am jucat şi o să joc niciodată să ţin de un punct. Nu mă interesează aşa ceva, prefer totul sau nimic. Era şi o situaţie în care adversarul nu pusese deloc probleme în ofensivă în repriza a doua şi atunci am băgat tot ce am avut pe bancă ca jucători de atac”, a explicat Pînzaru aceste  mutările, care au generat în ultimul sfert de oră un asalt continuu, spectaculos, spre poarta vrâncenilor. Intrarea lui Sălăgeanu a adus creşterea exponenţială a numărului şi calităţii centrărilor, publicul a răspuns pe măsura atitudinii pozitive a favoriţilor din teren, iar după ce portarul a scos de la vinclu reluarea cu capul a lui Cîrjan (82’) a venit şi marea răsplată, în minutul 86: Zaharia l-a angajat frontal pe Matei, acesta a avut luciditatea de a nu încerca şutul deşi avea poziţie bună, a pasat inspirat şi l-a adus pe Cîrjan singur cu portarul şi acesta a marcat golul unei victorii aplaudate minute bune după final de cei aproape 2.000 de spectatori. 

“Ne-am făcut noi meciul greu, dar mi-a plăcut atitudinea băieţilor, le-am spus şi la pauză că este imposibil să nu le dăm cu maniera de abordare pe care o avem. Au fost ocazii foarte multe. Totodată, am avut şi un adversar foarte bun, din a doua parte a turului începem să dăm peste aşa adversari şi trebuie să ne arătăm valorea. Suntem o echipă care vrea să promoveze şi vrem să batem tot”, a mai spus Alin Pînzaru după joc.

Tehnicianul gălăţean a mizat pe formula: : Iliescu - Vasile, Puțanu, Ghiocel, David (Sălăgeanu, 53’) - Stoian, Crihană (A. Munteanu, 65’), Codreanu (Matei, 75’),  Zaharia - Antohi (Chiriac, 88’), Cîrjan (cpt). 

Sporting, meci greu cu sucevenii

”Nu știam mare lucru despre echipa din Suceava, dar în meciul cu noi ne-am dat seama că este o grupare foarte bună, greu de învins. Nu întâmplător erau cu plus 4 la ”adevăr” și cu 13 puncte. Oțelul trebuie să se mobilizeze exemplar, în runda viitoare, dacă vor să obțină un rezultat favorabil pe terenul acestora”, ne-a spus antrenorul lieștenilor, Ionuț Niculcea. 

Întâlnirea Sporting - Foresta Suceava s-a încheiat indecis, 0-0, oaspeții dând mult de furcă echipei gazdă. Cu șase străini în lot (între care un italian și trei francezi), și cu antrenor tunisian, fost jucător la pSG, sucevenii vor crea multe probleme colegelor de competiție, din Seria I a Ligii 3. În meciul de sâmbătă, lieștenii au lupta mult pentru un scor bun, au avut și două oportunități foarte clare, dar nu au înscris. În prima repriză puteau deschide scorul, prin Dănăilă, iar în cea de-a doua, Dima s-a aflat la... trei pași de gol, ”capul” fundașului fiind rezolvat de portarul advers (min. 64). Totuși, în min. 70 puteau rezolva jocul, Sporting având un penalti neacordat (Ticămucă a fost ”îmbrățișat”, mai mult decât trebuia, în careu), dar arbitrul ploieștean a fost de altă părere. 

Echipa aliniată: Vădeanu - Stancu, Maftei, Dima, Sevastian - Munchiu, I. Constantinescu - Iancu, Mihu, Dănăilă - Ticămucă. Au mai intrta Bahmașu, Manea și Nica. 

În clasament, Oţelul continuă să se afle pe primul loc (22 de puncte), urmată de SCM Gloria Buzău (20p) şi Bucovina Rădăuţi (18p). Sporting Lieşti a rămas pe locul 9, cu 11 puncte.

În etapa următoare, ambele echipe gălăţene vor juca în deplasare: Sporting Lieşti cu CSM Roman (vineri, 19 octombrie), iar Oţelul cu Foresta Suceava (sâmbătă, 20 octombrie).

Citit 3652 ori Ultima modificare Duminică, 14 Octombrie 2018 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.