Fotbal. Rocadă blocată de un gol în prelungiri
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Fotbal. Rocadă blocată de un gol în prelungiri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Derbiul turului de campionat din eşalonul al patrulea, dintre Zimbrul Slobozia Conachi şi Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, aflate pe primele două locuri, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, pe terenul sintetic „Dunărea II”.

Zimbrul, cu statut de echipă gazdă, avea nevoie de victorie pentru a trece pe primul loc, iar startul meciului i-a fost favorabil: 1-0 încă din minutul patru, gol marcat de Spânache dintr-un penalti acordat pentru un fault. Meciul a fost unul echilibrat, cu ocazii de a înscrie de ambele părţi, până în minutul 67, când Zimbrul a rămas în inferioritate numerică în urma eliminării lui Antofe, pentru cumul de cartonaşe galbene. Cei de la Universitatea au început să domine şi au reuşit să-şi păstreze postura de lider în extremis, cu golul egalizator marcat în primul minut al prelungirilor de către Ignat.

Astfel, echipa studenţilor gălăţeni rămâne pe primul loc, cu 28 de puncte, urmată la mică distanţă de formaţia din Slobozia Conachi, cu 26 de puncte.

Meciul a fost condus de un arbitru nou - venit în Colegiul AJF Galaţi, constănţeanul Eduard Ioniţă din lotul de liga a doua. Cele două formaţii au evoluat în următoarele distribuţii:

Zimbrul: Comănescu – Codreanu, Scutaru, Antofe, Frunză – Radu, Postelnicu, Năpârlică, Moroşanu – Tudosă, Spânache. Au mai jucat Cazacu, Iancu şi Ţârţâră (antrenor Florin Anghel).

Universitatea: Olaru – Stancu, Morogan, Moise, Hilohi – Ignat, Chiciuc, Popov – Ţuiu, Grigoraş, Blănaru. Au mai jucat Mohorâţă, Ciotârcă, Perju şi Cărămidaru (antrenor Cătălin Savu).

Celelalte rezultate înregistrate în această a zecea etapă: Unirea Braniştea - Victoria Independenţa 1-2 (0-7 la juniori), Quantum Club – Agrostar Tuluceşti 4-3 (2-2), Gloria Iveşti – Victoria Tecuci 6-2 (0-4), Voinţa Cudalbi – Viitorul Costache Negri 1-0 (1-2), Muncitorul Ghidigeni – Avântul Vânători 5-0 (3-6), Avântul Drăgăneşti – Juventus Toflea 2-2 (contestaţie depusă de gazde, la juniori 2-4)

Remarcabil este şi parcursul celor de la Gloria Iveşti, care au ajuns la opta partidă consecutivă fără înfrângere, perioadă în care au înregistrat şapte victorii şi un egal, cel din derbiul cu Zimbrul. Astfel, formaţia din Iveşti este pe locul trei, la cinci puncte în urma liderului şi cu doar trei mai puţin faţă de a doua clasată, Zimbrul.

La juniori, conduce echipa din Vânători – 30 de puncte, urmată de Victoria Tecuci – 27 p. şi Avântul Drăgăneşti – 21 puncte.

Altfel, în Liga a V-a, Avântul Valea Mărului continuă să fie cu punctaj maxim şi după runda a opta, în care a obţinut o nouă victorie categorică, 6-0 cu Prutul Vlădeşti, în deplasare. Celelalte rezultate: Viitorul Umbrăreşti – Voinţa Cişmele 9-1, ACS Lascăr Schela – Foresta Şendreni 3-2, Flacăra Pechea – Avântul Matca 5-1, Mălina Smârdan – Inter 2000 Tudor Vladimirescu 2-2, Unirea Hanu Conachi – Zorile Griviţa 3-0.

Citit 1801 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.