Oţelul, victorie după un meci alunecos
Foto: Iulia Kelt

Oţelul, victorie după un meci alunecos
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Formaţia SC Oţelul a câştigat, scor 2-1, derbiul cu a treia clasată, Ştiinţa Miroslava, partidă disputată vineri, la Galaţi, în cadrul ultimei etape a turului Ligii a III-a, Seria I. Ambele goluri ale "oţelarilor" au fost marcate de Zaharia.

Cu urmele ninsorii uşor vizibile şi la minus şase grade, crampoanele au avut specificaţii de patine, astfel că obţinerea unei inerţii în mişcare cât mai mici a reprezentant una din principalele griji pentru cei din teren. Juniorul Alexandru Zaharia s-a adaptat repede şi a deschis scorul cu un şut de la 20 de metri, plasat perfect, jos, lângă bară. Intensa dominare a Oţelului a adus apoi o ocazie imensă pentru Antohi (min. 9), singur cu portarul, respinsă de acesta din urmă. Zaharia a reuşit dubla, reluând din şase metri pasa lui Crihană, pentru 2-0. Cu Miroslava e scor periculos, o ştiu bine cei de la SCM Gloria Buzău, egalaţi de la 3-1, în minutul 91. Au fost foarte aproape să simtă asta şi cei de la Oţelul, scăpând cu mare noroc la mingea trimisă în bara transversală (min. 35) de oaspeţi, prin Tăcuţanu.

Iorga a avut şi el două bune oportunităţi de a închide conturile, n-au fost fructificate şi oaspeţii au revenit în meci. În repriza a doua, aceştia au jucat mult mai avansat, mai mereu în jumătatea gălăţeană, astfel că golul de 2-1, marcat de Alex Marin, cu capul (min. 64), n-a fost o surpriză

De acolo, Oţelul a trăit periculos, mai ales după ce Antohi a irosit ocazia unui final liniştit, ratând un penalti obţinut de Sălăgeanu (min. 76). Oţelul a rezistat însă până la final, asta şi pentru că portarul Iliescu a refuzat golul egalizator, la o mare ocazie a oapseţilor (min. 84).

Oţelul, antrenor Alin Pînzaru, a jucat în formula: Iliescu - Al. Vasile, Ghiocel, Gâţă, Al. David - Moglan, Crihană (A. Munteanu, 90’+3) - Iorga (Stoian, 67’), Zaharia (Al. Stan, 88’), Sălăgeanu - Antohi (Matei, 78’).

Oţelul încheie turul pe locul 2, apropiindu-se la trei puncte de lider, SCM Gloria Buzău.

Cealaltă echipă gălăţeană, Sporting Lieşti, a învins cu 1-0 pe CSM Paşcani, printr-un gol marcat din penalti, în minutul 86.

Citit 3205 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2018 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.