Mișcări de trupe înaintea luptelor pentru intrarea în play-off. CSM Phoenix CSU a perfectat două transferuri

Mișcări de trupe înaintea luptelor pentru intrarea în play-off. CSM Phoenix CSU a perfectat două transferuri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

CSM Phoenix CSU Galați s-a calificat în Grupa Galbenă (locurile 7-12) din Liga Națională, unde va lupta pentru primele două poziţii, care duc în play-off. În faza secundă a campionatului va avea ca adversare două echipe venite din prima grupă valorică, Steaua - vicecampioana sezonului trecut și Dinamo, respectiv CSO Voluntari, CSM Mediaș și ABC Athletic Constanța - din a doua grupă valorică.

Pentru a avea şanse reale la îndeplinirea obiectivului - calificarea în play-off, printre cele mai bune opt echipe ale Ligii Naţionale -  echipa gălățeană avea nevoie de fortificarea lotului, iar cei din conducere au trecut la fapte repede, având în vedere că primul meci din Grupa Galbenă va avea loc sâmbătă, cu Steaua. Astfel, au fost realizate două transferuri, americanul Mark Dorris şi sârbul Djordje Dzeletovici. Perioada de transferuri este până pe 28 februarie, CSM CSU Phoenix putând să mai aducă doar jucători români. 

Americanul Dorris este un jucător experimentat (33 de ani, 1,88 m), coordonator de joc, care a mai evoluat în campionatele Germaniei și Letoniei. La începutul acestui sezon a făcut parte din lotul echipei Trepco (Kosovo), unde a evoluat în 11 partide, cu următoarele medii statistice:19,4 puncte, 7,6 recuperări și 10 pase decisive pe meci. Mark Dorris pare să stea foarte bine în ceea ce priveşte pregătirea fizică, la Trepco având o medie de 38 de minute jucate pe meci!

Sârbul Djordje Dzeletovici (25 ani, 2,04 m. înălţime) joacă pe postul de centru și vine de la clubul Vojvodina Novi Sad. În acest sezon a jucat în 13 meciuri (cel mai recent sâmbăta trecută) și are medii statistice de 24 de puncte, 5,6 recuperări și 2 pase decisive.

Primul meci, cu Steaua

Dragan Radovici, antrenorul echipei gălăţene, aşteaptă primele jocuri din faza a doua, pentru a vedea la ce nivel se află formaţia sa, raportat la noii adversari. ”Este destul de greu să mă pronunț în acest moment la ce ne așteaptă în grupa galbenă, pentru că multe echipe și-au schimbat jucătorii. Cred în această echipă, avem un mental bun, suntem fără presiune în această parte a competiției. Vom lua meci cu meci și vom vedea ce putem", a declarat tehnicianul gălățenilor. 

A doua fază a campionatului se va desfășura începând din acest weekend, cu etape săptămânale, tur-retur. CSM Phoenix CSU va avea prima confruntare sâmbătă, pe teren propriu, cu Steaua. Programul următoarelor meciuri este: cu CSM Mediaș (în deplasare), Dinamo (acasă), ABC Athletic Constanța (deplasare), CSO Voluntari (acasă). Returul va începe pe 9 martie. Primele două clasate din această grupă se vor califica în play-off.

CSM Phoenix CSU a obţinut dreptul de a juca în Grupa Galbenă după ce a terminat prima fază a Ligii Naţionale pe primul loc în Grupei C, cu o serie de 17 victorii consecutive.

 

Coordonatorul american Mark Dorris şi centrul sârb Djordje Dzeletovici sunt noutăţile din lotul echipei CSM Phoenix CSU Galaţi

 

Citit 863 ori Ultima modificare Marți, 15 Ianuarie 2019 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.