Halep, victorie muncită și calificare în turul al treilea la Australian Open

Halep, victorie muncită și calificare în turul al treilea la Australian Open
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Liderul mondial Simona Halep s-a calificat, joi, în turul al treilea la Australian Open, după un alt meci de trei seturi, cu Sofia Kenin (20 de ani, locul 37 WTA). Halep a condus cu 1-0 la seturi şi cu 3-0 în actul secund. Dar meciurile consecutive avute în picioare de americancă (șase, cu finala câștigată la Hobart) și-au spus cuvântul în setul al doilea, când Halep s-a văzut egalată și forțată să trimită setul în tie-break, unde a cedat la 5. În decisiv, românca a revenit spectaculos de la 2-4, pentru a doua sa victorie la Melbourne.

"Nu am nicio idee cum am câștigat acest meci. Îmi este foarte greu să explic ce s-a întâmplat pe teren. A fost un meci extrem de greu. Sofia este o jucătoare uimitoare. A fost extrem de greu să alerg după fiecare minge și să fiu acolo la fiecare punct. În setul secund m-am accidentat puțin, dar am luptat pentru că mi-am dorit să câștig și să vin să joc din nou în fața acestor fani minunați. Le mulțumesc tuturor românilor din tribune și celor care m-au urmărit acasă, dar și australienilor pentru că știu că mereu mă susțin. Îmi place să joc aici la Melbourne și să sper că în turul următor o să fac un meci mai bun", a declarat Halep, la finalul meciului.

În turul următor, Simona Halep va juca împotriva americancei Venus Williams, care a trecut în trei seturi de Alize Cornet. În confruntările directe dintre Halep (27 ani) și Williams (38 ani, locul 36 WTA), Venus conduce cu 3-2, victoriile româncei fiind întregistrate în 2015, la Roma, respectiv, în 2018, la Montreal - unde Halep a și câștigat trofeul.

La masculin, Marius Copil a pierdut, scor 7-5, 5-7, 2-6, 4-6, în fața belgianului David Goffin, în turul al doilea.

Citit 1008 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.