Confruntarea liderilor, la nivel înalt. Simona Halep, eliminată de la Australian Open

Confruntarea liderilor, la nivel înalt. Simona Halep, eliminată de la Australian Open
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Finalistă în ediția precedentă a turneului de Grand Slam de la Melbourne, Simona Halep a fost învinsă în optimile de finală la capătul unui meci spectaculos de Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4.

Serena Williams parcă a fost singură pe teren în debutul partidei, Simona reușind să câștige doar primul game, pe serviciul adversarei, ca apoi să cedeze următoarele șase game-uri, setul inaugural având numai 20 de minute de joc. Condusă cu break și în al doilea set, Simona a avut puterea să revină, să câștige manșa cu 6-4 și să aibă trei șanse de break în decisiv, la 3-2 în favoarea ei. Din păcate, a fost momentul care a decis partida, Serena Williams (trecută cu bine peste dificilul moment) închizând confruntarea cu 6-4, după un meci intens de o oră și 47 de minute. În cadrul conferinței de presă de după meciul cu Williams, Simona Halep a avut puterea să și glumească, cu privire la primul set, pierdut în numai 20 de minute. ”Voi începe cu o glumă. În primul set, m-am simţit ca şi cum aş fi fost lovită de tren”, a spus Halep zâmbind, spre amuzamentul celor prezenţi în sală. ”Nu am simţit că sunt favorită. Fiecare meci e dificil şi începe de la 0-0. Nu m-am gândit la asta. Am intrat pe teren încrezătoare în şansa mea şi am încercat să fiu pozitivă. Trebuie să fiu optimistă, în poziţia mea. Nu mai sunt intimidată de ea. Aşa cum am mai spus, am un foarte mare respect faţă de ea, dar asta nu înseamnă nimic. Am luptat din greu azi şi am fost foarte aproape. A jucat cu adevărat extraordinar împotriva mea, mereu. Se apără foarte bine, loveşte foarte puternic. Mereu joacă bine, pentru că e Serena Williams, dar asta mă face să fiu întotdeauna motivată. Am simţit-o foarte puternică pe teren”, a mai spus Simona Halep.

Revenirea în joc a româncei a fost apreciată și de celebrul Mats Wilander, comentator la Eurosport. ”Îmi scot pălăria în fața Simonei, pentru că primul set a fost un coșmar pentru un numărul 1 WTA. Apoi a reușit să întoarcă meciul cu propriile arme. Serena a fost chiar surprinsă. Simona nu e departe de cel mai bun tenis al ei, dar simt că are nevoie de mai multe meciuri”, a spus Wilander în cadrul emisiunii ”Game, Set și Mats”. 

Patru în lupta pentru primul loc

În ciuda eșecului, sportiva noastră își poate păstra fotoliul de lider WTA. Astfel, după ce Simona Halep a fost eliminată de Serena Williams, Naomi Osaka și Petra Kvitova o pot detrona dacă vor accede în semifinale, iar Elina Svitolina și Karolina Pliskova pot prelua fotoliul de lider dacă ajung în ultimul act. La începutul turneului de la Melbourne alte șase jucătoare sperau să ajungă în posesia fotoliului de lider. Aryna Sabalenka, Daria Kasatkina, Kiki Bertens, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber și Sloane Stephens o puteau depăși pe româncă.

În sferturile de finală de la Australian Open, Naomi Osaka o va întâlni pe Elina Svitolina, astfel că Simona are nevoie de o victorie a sportivei din Ucraina, pentru a spera că va rămâne lider WTA. Petra Kvitova va juca, marți dimineață, împotriva lui Ashleigh Barty în faza următoare, în timp ce Karolina Pliskova o va întâlni în sferturi chiar pe Serena Williams.

Citit 901 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2019 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.