CSM Arcada a început cursa de urmărire în lupta la titlu

CSM Arcada a început cursa de urmărire în lupta la titlu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: CSM Arcada s-a impus fără probleme în partida cu CSM Câmpia Turzii, scor 3-0 (25-17, 25-18, 25-16). Primele două clasate, SCMU Craiova şi VM Zalău, s-au impus şi ele cu 3-0, în deplasare, la Cluj, respectiv Baia Mare.


Voleibaliştii echipei gălăţene încep astăzi cursa de recuperare a diferenţei faţă de primele două clasate în Divizia A1. În prima etapă a returului, CSM Arcada va întâlni, pe teren propriu, pe CSM Câmpia Turzii, echipă aflată pe locul opt.

După victoria de moral din Cupa României, 3-1 pe terenul celor de la CSM Bucureşti, gălăţenii abordează returul cu un suflu nou. Antrenorul Sergiu Stancu, care a preluat echipa în această iarnă, este convins că echipa sa poate recupera cele 9 puncte care o despart de Volei Municipal Zalău şi SCM Craiova. „Aşa cum am zis şi anul trecut, când am fost antrenor la altă echipă, campionatul se va juca până în ultima etapă, sunt convins. Important este ca noi, în momentul în care se va ivi şansa, să fim în stare să o fructificăm. Asta înseamnă ca noi să jucăm bine, să câştigăm meciurile pe care trebuie să le câştigăm şi, în momentul în care ne vom apropia de cei din faţă, să fim pregătiţi din toate punctele de vedere să îi depăşim. Eu cred cu tărie că echipa din Galaţi poate să iasă campioană”, a spus Sergiu Stancu.

Ecartul de nouă puncte este considerat recuperabil şi de către Filip Despotovski, fost jucător în sezoanele trecute la Galaţi, care a revenit în această iarnă în campionatul intern, la Dinamo, echipă aflată la 3 puncte în spatele CSM Arcada. Mai mult, crede că până şi noua sa formaţie poate intra în lupta la titlu. „Să ne amintim că anul trecut Steaua avea 11 puncte în faţa noastră şi a terminat campionatul cu aproape 10 în spate. Deci şanse sunt pentru toată lumea. Într-adevăr, Craiova şi Zalăul au plecat mult, au 12 puncte faţă de noi, dar mai vedem... Acum şi Dinamo a făcut echipă foarte bună”, a spus Despotovski.

În Divizia A1, echipele din prima parte a clasamentului mai au de jucat câte 20 de partide, cele 10 din retur şi tot atâtea după, în grupa locurilor 1-6.

Partida CSM Arcada Galaţi – CSM Câmpia Turzii se joacă astăzi, la Sala Sporturilor "Dunărea", de la ora 18,00. După acest joc, va urma un nou meci pe teren propriu, sâmbăta viitoare cu Steaua.

În primul eşalon feminin, formaţia gălăţeană CSU Belor are astăzi, de la ora 17,00, un meci foarte greu, în deplasare, cu CSM Târgovişte, echipă pretendentă la un loc pe podium.

Citit 1705 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019 22:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.