Cehia - România, meciul revanșei din Fed Cup
Foto: Sonia Baciu

Cehia - România, meciul revanșei din Fed Cup
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Revenirea României în Grupa Mondială a Fed Cup se va face printr-un meci de cinci stele, în faţa celui mai puternic adversar posibil: Cehia - campioana en-titre.

Duelul de săptămâna viitoare, ce va avea loc în deplasare, la Ostrava, reprezintă o posibilitate de revanșă, după înfrângerea din urmă cu trei ani, tot în prima rundă a Grupei Mondiale. Ulterior, România a pierdut și cu Germania, retrogradând, dar a revenit în elită prin cele două victorii de anul trecut, cu Canada și Elveția.

Din acest an, conform unei hotărâri luate în august 2018, Fed Cup va testa formule de echipă de cinci jucătoare, faţă de patru până acum, ceea ce adaugă mai multă flexibilitate în formulele de start.

Cum, la finalul anul trecut, Sorana Cîrstea (locul 92 WTA) și-a anunțat retragerea din echipă, federaţia de specialitate a anunţat că pentru întâlnirea cu reprezentanta Cehiei vor face parte din lotul României jucătoarele: Simona Halep (3 WTA simplu), Mihaela Buzărnescu (28 WTA simplu și 27 WTA dublu), Irina Begu (71 WTA simplu și 37 WTA dublu), Ana Bogdan (99 WTA simplu) și Monica Niculescu (100 WTA simplu și 69 WTA dublu).

Florin Segărceanu este căpitanul nejucător al României. "Am avut puțină neșansă la tragerea la sorți, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase și mai titrate națiuni din Fed Cup în ultimul deceniu. Poate că plecăm cu șansa a doua, cum se spune, dar suntem conștienți că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare din partea lor, pentru că sunt favorite și pentru că joacă acasă. Dacă noi o să avem, la ora meciului, toate fetele bine pregătite și sănătoase, în condiţiile în care Simona știm că poate să învingă pe oricine, pe orice suprafață, este clar că avem o șansă bună", a declarat Segărceanu, pentru siteul FR Tenis.

Cehia, fără Kvitova și Strycova

Finalista de la Australian Open 2019, Petra Kvitova (locul 2 WTA), a decis să nu joace în echipa de Fed Cup a Cehiei, conform antrenorului dublei campioane de la Wimbledon. "Trebuie să-şi apere titlul la turneul de la Sankt Petersburg, cu o săptămână înainte, iar apoi va merge la Doha", a declarat antrenorul Miroslav Cernosek, pentru cotidianul DNES.

Aceasta nu este singura absență din lotul Cehiei. La finalul lui 2018, Barbora Strycova (48 WTA simplu și 5 WTA dublu) și-a anunțat retragerea din Cupa Federației. Astfel, cele mai bine clasate cinci tenismene pe care le poate avea la dispoziţie căpitanul-nejucător Petr Pala sunt: Karolina Pliskova (5 WTA simplu), Katerina Siniakova (38 WTA simplu și 1 WTA, dublu), Marketa Vondrousova (73 WTA simplu), Kristyna Pliskova (90 WTA simplu) și Barbora Krejcikova (2 WTA dublu).

Karolina Pliskova, semifinalistă la recentul Open australian, se aşteaptă să aibă parte de un duel dificil în faţa echipei conduse de Simona Halep. "Abia aştept să joc din nou la Fed Cup. Româncele vor veni cu Simona Halep, deci vom avea parte de o mare bătălie! Dar la Ostrava este tot timpul o atmosferă minunată, iar ultima oară le-am învins pe românce", a declarat Pliskova. În urmă cu trei ani, Pliskova a câştigat ambele meciuri de simplu pe care le-a disputat, trecând în câte trei seturi de Simona Halep, respectiv, Monica Niculescu.

Întâlnirea din primul tur al Grupei Mondiale dintre Cehia și România va avea loc pe 9 şi 10 februarie, la Ostrava, şi va fi transmisă de posturile de televiziune Digi Sport și Telekom.

Citit 1028 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2019 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.