Premieră: FC Universitatea, calificare în semifinalele Cupei României

Premieră: FC Universitatea, calificare în semifinalele Cupei României
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de fotbal FC Universitatea s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, categoric, scor 4-1 (3-0), formația CSS Târgoviște.

Partida, disputată la Galaţi, a fost dominată de gălățencele antrenate de Gh. Cucu, Alex Caracaș și Gabi Călinescu. Pentru cele două formații, acesta a fost al doilea meci consecutiv, după cel câștigat de gălățence, scor 3-1, duminică, în etapa inaugurală a returului de campionat.

În jocul de miercuri, de pe sinteticul Stadionului "Siderurgistul", Loredana Nica - căpitanul FC Universitatea - a reușit un "hattrick", cu un gol din penalty, cel de-al patrulea gol fiind înscris de Andreea Surcică. Lotul folosit în meciul din sferturi a fost format din: Roxana Pazargic - Alexandra Ivan, Nina Anca, Dumitrița Prisăcari, Ana Arnăutu - Maria Stamate, Monica Bențoiu, Irina Topala, Andreea Surcică - Nicoleta Lepădatu, Loredana Nica. Au mai intrat: Georgiana Bobocea, Valentina Ivan, Carmen Marcu.

"Suntem foarte mulțumite de rezultat, având în vedere că este prima dată când se întâmplă acest lucru. Am jucat și cu junioare care în tur evoluau la echipa a doua, am pasat, ne-am făcut jocul. Nu ne-a interesat proporţiile scorului, în paralel vrem să ne antrenăm pentru echipele care vor veni la Galați. Ne simțim minunat, vrem să jucăm finala și, de ce nu, să o și câștigăm? Asta ar fi cea mai mare performanță pentru acest club, nou promovat, și cu siguranță că vom atrage și mai mulți susținători alături de noi. Cu ambiție, determinare și muncă putem ajunge departe", a declarat Anca Nina, una dintre jucătoarele de la FC Universitatea.

Celelalte trei meciuri din sferturile de finală ale Cupei României se vor disputa în perioada 24-27 martie. Odată cu atingerea primului obiectiv propus pentru acest sezon, calificarea în semifinalele Cupei, unul dintre antrenori a anunțat că și-au pus în gând un alt obiectiv. "Indiferent de adversar, ne dorim să ajungem în finală. Pare un obiectiv măreț, dar nu este imposibil", a spus Gabi Călinescu.

După această calificare, obţinută în premieră, FC Universitatea va reveni la meciurile din Liga I, urmând să întâlnească, duminică, de la ora 10.00, pe teren propriu, echipa Fortuna Becicherecu Mic.

 

 

Citit 1292 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2019 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.