Gloria Buzău menţine avansul față de Oțelul, ajutată grosolan de arbitraj să treacă de Sporting

Gloria Buzău menţine avansul față de Oțelul, ajutată grosolan de arbitraj să treacă de Sporting
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE: Cei de la Sporting Lieşti s-au străduit admirabil să pună piedică celor de la SCM Gloria Buzău în duelul acesteia din urmă cu Oţelul, pentru promovare, dar n-a avut cum să reziste şi în faţa unui arbitraj extrem de favorabil buzoienilor.

Partida de la Lieşti s-a terminat cu scorul 0-2, decisă în mare parte în urma ajutorul dat de arbitri echipei din Buzău. În minutul 59, când Sporting avea o perioadă în care punea probleme defensivei adverse, centralul Sorin Costreie (Buftea - Ilfov) a intervenit şi a rupt echilibrul. Munchiu şi un adversar au intrat prin alunecare spre balon, iar jucătorului de la Sporting Lieşti I s-a arătat direct cartonaşul roşu pentru că… a lovit mingea!!!

Apoi, în minutul 67, oaspeţii au deschis scorul în urma unei noi decizii controversate a arbitrilor. Mingea a ieşit în afară, a avut o traiectorie care a readus-o în teren, iar Sevastian a luat-o în mâini pentru a repune de la margine, însă asistentul Romică Bârdeş a dictat henţ! Din acea lovitură liberă a ieşit golul de 0-1, în urma unei centrări în zona în care de regulă se afla eliminatul Munchiu.

Spre final, cei de la Sporting Lieşti au încercat să forţeze egalarea asumându-şi riscurile spaţiile lăsate libere în defenisvă, iar pe contraatac s-a făcut 0-2, în minutul 90.

Oţelul a avut probleme în prima repriză a jocului de pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamţ, la pauză fiind 0-1, în urma unui gol înscris în minutul 10. În partea a doua, echipa gălăţean a revenit puternic şi s-a impus cu 2-1, în urma golurilor înscrise de Sălăgeanu (min. 63) şi Cârjan (min.65).

SCM Gloria Buzău se menţine astfel pe primul loc, cu un avans de cinci puncte, iar sâmbăta următoare va urma meciul direct cu Oţelul, la Buzău.


Etapa a treia din returul Ligii a III-a ar putea fi una extrem de importantă pentru fotbalul gălăţean. Oţelul joacă acasă cu Ceahlăul, iar contracandidata sa la primul loc, SCM Gloria Buzău, va juca pe terenul celeilalte formaţii gălăţene, Sporting Lieşti, ambele întâlniri fiind programate astăzi, de la ora 15.00. În cazul în care ambele formaţii gălăţene vor câştiga, Oţelul ar reveni cu adevărat în lupta pentru promovare.

După ce a obţinut doar un punct în deplasarea din runda trecută, 1-1 cu Sănătatea Darabani, Oţelul s-a depărtat la cinci puncte de ocupanta primul loc, SCM Gloria Buzău, astfel că acum este în postura de a spera la vreun pas greşit al contracandidatei. În ajutor îi poate veni cealaltă echipă gălăţeană din Liga a III-a, Sporting Lieşti (locul 5), ai cărei jucători au ocazia să devină eroii judeţului, cu o victorie, pe teren propriu, în faţa buzoienilor, care să readucă Oţelul în situaţia de a depinde doar de propriile forţe în duelul pentru primul loc.

Acest scenariu este unul realizabil, echipa din Lieşti, antrenată de Ionuţ Niculcea, demonstrând că are potenţial de a învinge pe oricine. Sporting este şi într-o formă excelentă, care poate fi confirmată de obţinerea punctajului maxim în primele două etape, după victoriile cu Darabani şi Ceahlăul, aceasta din urmă în deplasare. Întregul lot era apt de joc, înaintea ultimului antrenament, ce era programat ieri, de la ora 16.00.

"Încercăm să ridicăm capul"

De partea cealaltă, Oţelul joacă acasă cu Ceahlăul Piatra Neamţ, meci în care antrenorul Alin Pînzaru îşi doreşte ca jucătorii săi să arate că pot reveni în duelul pentru primul loc. "Încercăm să ridicăm capul și să avem altă abordare în meciurile următoare. Trebuie să arătam pe teren că avem dorința și puterea de a reveni în cărțile promovării. Muncim în continuare şi vom vedea la meciul direct cu Buzăul dacă asta este adevarata diferență din clasament", a spus Pînzaru.

Tehnicianul gălăţean a precizat că încă mai crede în realizarea obiectivului şi rămâne la echipă pentru a continua această luptă. "Este clar că până acum nu am gestionat bine jocurile cu echipele din coada clasamentului. Avem echipă bună, dar nu am găsit soluțiile optime când am jucat pe terenuri proaste. O să plec când obiectivul va fi compromis, dar cred în el și avem puterea să îl atingem, o să stau și o să lupt. Nu am fugit niciodată, nici ca jucător, nici ca antrenor, nu o voi face nici acum", a mai spus Alin Pînzaru.

Fundaşul Robert Moglan a vorbit despre atmosfera din vestiar, după dezamăgirea din runda trecută. "În primele zile după remiza de la Darabani, a fost supărare, dezamăgire, dar încercăm să ne moblilizăm și să trecem peste. Au trecut punctele pe lângă noi, acum orice meci e o finală, iar sâmbătă e una din ele. Ne vom aduna, suntem caractere puternice, avem puterea de a câștiga meciurile rămase. Credem în promovare, chiar dacă stăm și la mâna rezultatelor şi nu mai depinde doar de noi", a spus căpitanul SC Oțelul Galați.

În cazul în care ambele echipe gălăţene ar câştiga astăzi, Oţelul s-ar apropia la doar două de SCM Gloria, pe care ar putea să o depăşească cu victorie în meciul direct de peste o săptămână, de la Buzău.

Citit 3146 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.