CSM “Dunărea”, prima înfrângere categorică a sezonului. Lupta pentru primul loc continuă
Foto: Sonia Baciu

CSM “Dunărea”, prima înfrângere categorică a sezonului. Lupta pentru primul loc continuă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de hochei CSM „Dunărea” a pierdut derbiul de pe teren propriu cu formaţia Corona Braşov, scor 1-5, din cadrul Campionatului Naţional.

Formaţia braşoveană a marcat singurul gol al primei reprize în minutul trei, punctând de încă două ori până la jumătatea meciului, pe fondul unui joc echilibrat. CSM „Dunărea” a dat speranţe numerosului public că poate reveni prin golul de 1-3 din min. 36 reuşit de Zabludovski, dar în penultimul minut al reprizei secunde s-a refăcut diferenţa de trei goluri, gestionată fără emoţii de oaspeţi în ultima repriză.

Aceasta a fost singura înfrângere clară a echipei gălăţene din acest sezon, după o evoluţie fără inspiraţie. Corona Braşov a făcut o mutare care a contat mult, instalându-l în ziua meciului ca antrenor principal pe slovacul Julius Penzes, care îl are din nou ca secund pe gălăţeanul Marius Trandafir, la fel ca în 2016 la Dunărea Galaţi şi în sezonul trecut la Corona. Efectul a fost un joc mult schimbat în bine al echipei braşovene, cel puţin prin comparaţie cu cele două meciuri de la începutul săptămânii, când CSM „Dunărea” a luat patru puncte din şase posibile la Braşov. Mizând pe un joc defensiv bine organizat şi presing în treimea gălăţeană, Corona a dominat tactic, ajutată şi de ziua excelentă a portarului Polc, care a apărat exasperant de bine, în special în repriza a doua.

În clasament, conduce Corona Braşov cu 87 de puncte, urmată de CSM „Dunărea” – 79 puncte şi SC Miercurea Ciuc – 77 puncte.

Corona mai are un singur meci de jucat în sezonul regulat, la Braşov cu ACSH Gheorgheni, iar ciucanii două, ambele cu CSM „Dunărea” (unul la Galaţi).

Formaţia gălăţeană mai are şi alte trei partide de jucat, toate la Gheorgheni, pe 20, 22 şi 24 martie, astfel că păstrează în continuare şanse la ocuparea primului loc în finalul sezonului regulat. În total, CSM „Dunărea” are nevoie de cel puţin 11 puncte din cele cinci partide pe care le mai are din sezonul regulat, asta în cazul în care Corona nu se va încurca acasă cu cei din Gheorgheni.

Citit 1432 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.