Lucian Bute s-a retras oficial
Foto: Pagini Românești (Canada)

Lucian Bute s-a retras oficial
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pugilistul Lucian Bute a postat un mesaj pe Facebook în care anunţă că şi-a încheiat cariera, fiind convins că a luat cea mai bună decizie. ”Mi-am încheiat cariera de boxer. Moment emoţionant în viaţa mea, dar sunt ferm convins că am luat decizia cea mai bună pentru mine și familia mea!”, a scris Bute.

Într-o conferinţă de presă susținută la Centre Bell (Montreal), loc de care îl leagă multe amintiri, și în care nu şi-a putut stăpâni lacrimile, Lucian Bute a spus că s-a gândit la retragere încă de când s-a născut fetiţia lui, Ema, în 2017, iar apoi totul a fost clar după naşterea băieţelului, Eric Stephan. ”Nu mai am nimic de dovedit. Mă bucur că sunt sănătos şi mă pot ocupa de familie. Am avut împreună o aventură frumoasă. Plec din acest sport cu capul sus, foarte sus, mulțumit de ce am realizat pentru box. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc Interbox, părinților, soției mele, Elena, prietenilor și, nu în ultimul rând, poporului din Quebec. Mi-ați oferit dragostea voastră și am simțit asta. Vă mulțumesc!”, a încheiat Lucian Bute.

Ultimul meci al lui Lucian Bute a fost în 25 februarie 2017, când a fost învins de columbianul Eleider Alvarez, prin KO, în repriza a cincea. În vârstă de 39 de ani, Lucian Bute îşi încheie cariera cu un bilanţ de 32 de victorii, trei înfrângeri şi o remiză la profesionişti. Bute a deţinut titlul mondial IBF în perioada octombrie 2007 - mai 2012.

Citit 1814 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2019 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.