HALTERE. Gălățeni, în cursa spre Tokyo

HALTERE. Gălățeni, în cursa spre Tokyo
Delegația României care va participa la ”Europenele” de la Batumi (Georgia)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După succesul de la ”Europenele” de seniori de anul trecut, cu 26 de medalii, delegația României speră să obțină rezultate bune și la actuala ediție, ce se va desfășura în perioada 6-13 aprilie, competiție ce contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„Anul trecut, la Izvorani, am obţinut un număr record de medalii, 26. Acum, va fi altceva şi nu doar pentru că nu vom mai organiza noi, însă această ediţie a Europenelor contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice. O să fie o abundenţă de sportivi la Batumi, pentru că s-a schimbat regulamentul şi calificarea la Jocuri este individuală. Aşa că toată lumea vrea să obţină cât mai multe puncte şi să ajungă la Tokyo. Noi vom merge cu 14 sportivi, jumătate la masculin şi jumătate la feminin. Sper să ne întoarcem cu cel puţin 2-3 medalii de aur. La total e greu de făcut o previziune, dar sper să nu ne facem de râs după ediţia de anul trecut”, a afirmat gălățeanul Nicu Vlad, președintele FR Haltere. Din lotul României fac parte și gălățenii: Andreea Penciu (categoria 59 kg) și Elena Andrieș (49 kg), ambele antrenate de Costel Dimofte și Mariana Dumitrache la CS Universitatea, respectiv Paul Dumitrașcu (73 kg) - legitimat la Steaua. Alături de ei se mai află, la masculin: Marian Luca (55 kg), Valentin Iancu (55 kg), Ilie Ciotoiu (61 kg), Florin Vizitiu (67 kg), Marin Gologan (89 kg), Nicolae Onica (96 kg); la feminin: Cosmina Pană (45 kg), Sorina Hulpan (59 kg sau 64 kg), Irina Lepşa (64 kg), Loredana Toma (64 kg), Bianca Molie (71 kg).

Elena Andrieș a fost triplă medaliată cu aur în ediția din 2018, de la București, în timp ce Andreea Penciu a obținut bronz la total și argint la ”smuls”, iar Paul Dumitrașcu a cucerit bronzul cu o ”aruncare” de 174 de kg.

Citit 909 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.