United, la un pas de finală
Foto: Sonia Baciu

United, la un pas de finală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa United Galați a făcut un pas important către finala Ligii I de futsal, după ce a învins, scor 2-1, Autobergamo Deva, în derbiul grupei semifinale B.  

Ambele echipe au avut un joc spectaculos, cu foarte multe faze pe poartă, cu parări și ocazii ca de poveste. Scorul a fost deschis târziu, abia în minutul 17,10, de către deveni, dar bucuria acestora a fost de foarte scurtă durată, căci după numai 29 de secunde Mimi Stoica a egalat printr-un șut tras pe lângă portarul gălățean al celor de la Deva, Petrișor Tonița. În uralele publicului care a trecut în mai puțin de o jumătate de minut de la agonie la extaz, realizatorul golului egalizator a ridicat tricoul cu numele lui Kailon - sărbătoritul zilei. Repriza secundă a adus pe teren, parcă, o altă echipă a United, mult mai concentrată și mai dornică de victorie. Crăciun a avut șansă să treacă echipa sa la conducere în primele 3 minute de la reluare, însă, acest moment a fost ”amânat”, Borges reușind să trimită mingea în poartă în minutul 24,18. ”Pentru mine această victorie a fost un adevărat cadou, iar faptul că am și marcat, nu poate decât să mă bucure”, a declarat Borges Kailon.

Tehnicianul gălățenilor, Florin Ignat, a avut o prestație deosebită și în teren, deși declarase înainte de meci că vrea să fie doar antrenor la acest joc. ”Importantă este victoria, vreau să felicit jucătorii care au dat dovadă de o atitudine incredibilă, au avut o dorință foarte mare de a câștiga acest meci. Încă nu suntem calificați în finală, mai avem un meci de disputat acasă, cel cu Odorheiu, și trebuie să tratăm și acel joc cu multă seriozitate, iar dacă îl și câștigăm putem să ne ducem la Deva... ca în vacanță”, a declarat Florin Ignat.

În cealaltă grupă semifinală, primul loc este ocupat de Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu 6 puncte, în timp ce Dunărea Călărași se află pe locul 2, cu 4 puncte, iar harghitenii vor juca, mâine, cu cei de la Informatica, în ultimul meci din turul play-off-ului.

Pentru a merge mai departe, în cea de-a treia finală consecutivă, United trebuie să câștige și partida cu FK Odorheiu Secuiesc, care va avea loc în 20 aprilie, pe teren propriu.

Citit 892 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2019 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.