Galaţiul va găzdui cel mai mare concert din România. Forza ZU pe Stadionul ”Dunărea”

Galaţiul va găzdui cel mai mare concert din România. Forza ZU pe Stadionul ”Dunărea”
Galaţiul va găzdui cel mai mare concert din România
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

Misterul pentru care Stadionul „Dunărea” a intrat în forţă în renovare a fost dezlegat ieri dimineaţă. Cea mai mare arenă sportivă din Galaţi va găzdui, pe 25 mai, cea de-a noua ediție a celui mai mare concert din România – Forza ZU! Un eveniment de anvergură la a cărui ultimă ediţie au participat 120.000 de spectatori şi care va scoate din anonimat oraşul nostru.

„Galați, tu ești Forza ZU! Ne vedem pe 25 mai la cel mai mare concert din România!”, au anunţat, ieri dimineaţă, Buzdu şi Morar, la „Morning Zu”. Mai mult, pe esplanada de la Potcoava de Aur a fost amplasat un microfon de la care în direct, câţiva gălăţeni au strigat sus şi tare că pe 25 mai 2019, la Stadionul „Dunărea” va avea loc superconcertul pe scena căruia vor urca peste 30 de artişti!

Forza ZU va fi transmis în direct pe Radio ZU, RadioZU.ro, pagina de Facebook Radio ZU, contul de YouTube Radio ZU și pe ZU TV. Accesul pe stadion va fi liber, în limita locurilor disponibile.

„Unim o țară pentru a noua oară”, a spus Mihai Morar, insistând pe unirea Galaţiului cu Brăila.

Până acum Forza ZU a vizitat următoarele orașe: Brașov, Timișoara, Iași (de două ori), Cluj-Napoca, București, Sibiu și Constanța.


Un simbol al Galaţiului, unul dintre stadioanele inedite din România, "Dunărea" sau "Nicolae Rainea" - după cum este denumit din 2012, a intrat în faza de "înfrumuseţare", una cam scumpă, ce-i drept! Primăria municipiului Galaţi tocmai a încheiat un contract în valoare de 523.542 de lei cu TVA - peste 111.000 de euro, pentru lucrări de reparaţii şi amenajare, cu firma gălăţeană Dascon Global Construct.

Pe 2 aprilie 2019, Primăria municipiului Galaţi a lansat, pe portalul propriu, o achiziţie publică în valoare estimată de 450.000 de lei fără TVA, pentru "Reparaţii Stadionul Dunărea", criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut". O sumă extrem de consistentă, pentru "lucrări de demolare, tencuire, betonare, finisare, instalare de garduri, de balustrade şi de dispozitive de siguranţă". În condiţiile în care data-limită de depunere a ofertelor a fost vineri, 5 aprilie, conform Primăriei, contractul a fost semnat marţi, 9 aprilie, iar lucrările au început în forţă în aceeaşi zi.

Ce se va realiza

Conform caietului de sarcini al achiziţiei publice, firma căreia municipalitatea i-a atribuit contractul, SC Dascon Global Construct, trebuie să demonteze cele 5.447 de scaune de fibră de sticlă, mâncate de vreme, şi să monteze doar 250 de alte scaune, în zona VIP. Cu mult sub capacitatea stadionului, care are nu mai puţin de 23.000 de locuri, din care 7.000 de scaune, conform unei broşuri apărute anul trecut, sub îndrumarea celor de la Primărie.

Foto galerie: Sonia Baciu

Pe lângă aceste intervenții, firma are în atribuţiuni repararea scărilor din incinta stadionului, a pavajelor şi modernizarea toaletelor aflate în partea dinspre Sala Sporturilor, zona VIP.

Solicitarea pentru această lucrare a fost făcută la începutul anului de către Fundaţia Sportul Gălăţean (FSG), în a cărei administrare se află Complexul Sportiv "Dunărea". Conform preşedintelui fundaţiei, Florin Mirea, chiar dacă în scripte apar 5.447 de scaune, din cauza vremii, unele dintre scaune au fost "măcinate", astfel că au rămas în jur de 3.000, "cele montate mai târziu".

Meciuri pe șantier

Pe acest stadion, pe terenul cu gazon natural, îşi dispută meciurile de "acasă", echipa din Liga a IV-a CS Universitatea "Dunărea de Jos". Cum ultimul meci de acasă, din sezonul regulat, se dispută abia la finalul lunii mai, pare de neînţeles "graba" cu care au fost pornite lucrările, căci este destul de neplăcut să joci fotbal având un şantier în jurul terenului. Florin Mirea ne-a garantat, telefonic, că nu va fi nicio problemă, mai ales că sâmbăta şi duminica şantierul va fi închis.

VIP, dar nu pentru sportivi

Nu negăm importanța schimbării acestor scaune, dar reamintim că pista de atletism își așteaptă proiectul de modernizare poticnit în decembrie 2018, din cauza unor neconcordanțe majore. Așa cum ați putut citi în ziarul "Viața liberă", aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea pistei a fost retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din motivele pe care ni le-a arătat consilierul local PNL Paul Găvănescu, cel care a propus, acum trei ani, reabilitarea pistei: "Suprafața este de doar 2.560 de metri pătrați, în condițiile în care pista cu toate sectoarele trebuie să aibă în jur de 6-7.000 de metri pătrați. Ei au proiectat pista pentru doar patru culoare, deși pentru a obține licența IAAF este nevoie de cel puțin șase. În plus, în devizul general, pentru sectorul de suliță sunt 72.000 de lei, în condițiile în care acolo sunt doar un marcaj și un prag, și aproape 2.400 de lei la ciocan și disc, unde numai cușca este 20.000 de euro", ne-a declarat, la finele anului trecut, Paul Găvănescu.

 


Galaţiul va fi gazda celui mai mare concert din România, Forza ZU 2019! Anunţul a fost făcut în această dimineaţă, în cadrul emisiunii Morning ZU. Acesta este, cel mai probabil, misteriosul motiv pentru demararea in forţă a lucrărilor de reabilitare a Stadionului "Dunărea", fapt pe care, până acum autorităţile au evitat să-l confirme.

Până acum, Forza ZU a vizitat următoarele orașe: Brașov, Timișoara, Iași (de două ori), Cluj-Napoca, București, Sibiu și Constanța.

Vom reveni!


UPDATE, 12 aprilie 2019. UPDATE. Superconcertul FORZA ZU va avea loc la Galaţi | „Galați, tu ești Forza ZU! Ne vedem pe 25 mai la cel mai mare concert din România!”, au anunţat, în această dimineaţă, Buzdu şi Morar, la „Morning Zu”.

Oraşul nostru va găzdui cea de-a noua ediție a celui mai mare concert din România! Pe 25 mai 2019, pe Stadionul „Dunărea”, unde cei mai tari artiști din România sunt gata să urce pe scenă.

Forza ZU va fi transmis în direct pe Radio ZU, RadioZU.ro, pagina de Facebook Radio ZU, contul de YouTube Radio ZU și pe ZU TV. Accesul pe stadion va fi liber, în limita locurilor disponibile.

„Unim o țară pentru a noua oară. Salvează-ți data: 25 mai! Salvează locul: Stadionul Dunărea, Galați. Împreună facem cel mai mare concert din România - #ForzaZU”, este mesajul organizatorilor.

Citit 33431 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2019 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.