Gălățenii, din nou în top. Campioni naționali și calificare la Mondiale

Gălățenii, din nou în top. Campioni naționali și calificare la Mondiale
Campionii naţionali Rareș Vădană și Tea Neculae, la festivitatea de premiere
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Perechea de dansatori Rareș Vădană și Tea Neculae (CSM Galați) își reconfirmă valoarea, după ce au obținut titlul de campioni naționali la ”10 Dansuri”, categoria de vârstă juniori 2 (14-15 ani), în cadrul Campionatului Național de ”10 Dansuri” și U 21, care a avut loc la Piatra Neamț în weekendul trecut. În urma acestui rezultat, Rareș și Tea s-au calificat, pentru a treia oară consecutiv, la Campionatul Mondial de ”10 Dansuri”, din noiembrie, care va avea loc la Sibiu.

CSM Galați (antrenoare Andreea Adam) a mai avut două cupluri în competiție. Cosmin Lupoae și Mitzura Pentiuc au devenit vicecampioni naționali la secțiunea Standard U 21, fiind și dublu medaliați cu bronz, la secțiunea Latino U 21, respectiv ”10 Dansuri”, la categoria tineret. Cealaltă pereche, Rareș Constantin și Daria Ichim, a încheiat concursul pe locul 9, la ”10 Dansuri”.

Andreea Adam, antrenoarea ”profesioniștilor” de la CSM, s-a declarat mulțumită de rezultatele obținute de dansatorii gălățeni. ”Campionatele Naționale s-au încheiat cu succes pentru două dintre perechile CSM Galați, însă au lăsat loc și pentru rezultate mai bune. A existat şi un moment nefericit, constituit de niște probleme de sănătate ale perechii Rareș Constantin și Daria Ichim, sportivi care puteau obține cu ușurință calificarea în finale. Important este să continuăm să credem în reușită, iar noi exact asta facem. Depunem eforturi susținute pentru fiecare cupă sau medalie pe care o aducem Galațiului. Este important ca în perioada imediat următoare să luăm decizii bune cu privire la planul de pregătire pentru perechile care s-au calificat la europene și mondiale”, a declarat Andreea Adam, antrenoare de la CS Municipal Galați.

De precizat că Rareș și Tea sunt calificați atât la Campionatul Mondial de Latino (Ankara, octombrie), cât și la cel de Standard (Riga, decembrie).

Altfel, în cadrul evenimentului de la Piatra Neamț a avut loc și ”Cupa Ray's”, unde CSM Galați (antrenor Adriana Iftime) a avut trei perechi în concurs. Darius Andrei Buruiană și Alma Letiția Stoinoiu au încheiat competiția pe locul secund, perechea mixtă David Tiron (CSM) și Teodora Șerban (Beija Flor) s-a clasat pe poziția a treia, iar Mario Robert Luca și Beatrice Cristiana Adamiu, pe locul al patrulea, toți la Clasa D (14-15 ani).

Citit 4286 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2019 02:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.