FC Universitatea, victorie categorică și urcare în clasament
Foto: Sorin Pana (Sportul Ilustrat)

FC Universitatea, victorie categorică și urcare în clasament
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fotbalistele de la FC Universitatea Galați au obținut o victorie categorică, scor 4-0, în fața formației Vasas Femina Odorheiu, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii I.

Aflată pe locul secund în clasament înaintea acestei etape, echipa din Odorheiu era favorită, însă situația de pe teren a fost cu totul altfel, iar gălățencele au reușit să schimbe ierarhia. Victoria de miercuri a fost asigurată încă din prima repriză, gălățencele au început în forță, cu o bară în minutul 2, dar și multe alte ocazii mari de a marca, însă scorul a fost deschis abia în minutul 31, prin penaltiul transformat de Loredana Nica. Celelalte goluri au fost marcate de Dumitriţa Prisăcari (min. 36), Monica Benţoiu (min. 43) şi Carmen Marcu (min. 45), pe fondul unei dominări totale. În repriza secundă, cu o vreme nefavorabilă, ploaie și vânt potrivnic echipei gălățene, jocul s-a mai echilibrat, cu un plus tot pentru FC Universitatea, care a mai avut o bară.

După acest rezultat, FC Universitatea Galați a urcat două locuri, de pe 7 pe 5 (22 puncte), iar în a doua fază a campionatului va juca în meciurile de clasament în grupa locurilor 4-6, alături Vasas Femina Odorhei (care în urma acestei înfrângeri a ratat play-off-ul) și Universitatea Alexandria, cu jocuri în sistem tur-retur.

Victoria de miercuri este una dătătoare de optimism pentru FC Universitatea, care miercurea viitoare, tot la Galați, va reîntâlni formația Vasas Femina, în semifinala ”Cupei României”. Prezența în această fază a competiției este, de altfel, unul dintre obiectivele pe care gruparea gălățeană și l-a fixat pentru acest sezon, al treilea în Liga I de fotbal.

Citit 1250 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2019 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.