Vineri, primele meciuri ale ”Europenelor” de box pentru juniori. INTRARE LIBERĂ
Foto: Iulia Kelt

Vineri, primele meciuri ale ”Europenelor” de box pentru juniori. INTRARE LIBERĂ
Număr impresionant de pugiliști juniori, la Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aproape 500 de pugiliști vor lua parte la Campionatul European de box pentru juniori sub 16 ani, care începe vineri, 24 mai 2019, la Galați, în Patinoarul Artificial ”Dunărea”. Ceremonia de deschidere este programată la ora 14.00, iar primul gong se va auzi la ora 15.00.

Primele meciuri vor avea loc vineri, zilnic fiind câte două gale în program, de la orele 15.00 şi 18.00. Finalele sunt programate pentru sfârșitul săptămânii viitoare, pe 1 iunie. La galele cu meciurile din finale vor fi alte ore de începere, 13.00 şi 17.00. Pe toată perioada competiției, singura zi de pauză va fi pe 29 mai. La festivitatea de deschidere a competiției internaționale vor participa Bogdan Matei - ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Pucheanu - primarul Galațiului și Vasile Cîtea - președintele FR Box.

Competiția, una dintre cele mai ample care au loc în acest an în România, va cuprinde lupte pentru medalii la 13 categorii de greutate. Pentru al doilea an consecutiv, forul european de specialitate a impus să se organizeze simultan competiţia băieţilor şi cea feminină, astfel că, în acest context, meciurile vor avea loc pe două ringuri.

Antrenament în aer liber (Foto: Sonia Baciu):

România, cu un lot format din câte 13 pugiliști, atât la masculin, cât și la feminin, are mari așteptări de la acest campionat, având în vedere faptul ca în urmă cu doar două luni Marco Manea și vicecampionul european en-titre Adrian Preda au câștigat puternicul turneu desfășurat în Ucraina, la Harkov. De asemenea, fetele antrenate de Adrian Lăcătuș emit pretenții la podium.

Pentru acest eveniment, municipalitatea a alocat 145.600 de lei, sumă care ar urma să acopere cheltuielile de cazare și masă - parțial (diferența venind din partea Federației Române de Box), baremele de arbitraj (58.000 de lei), cheltuieli cu pază şi protecţie (20.000 de lei), taxa către Federaţia Europeană de Box (25.000 de lei), cheltuieli cu ring announcerul, închirierea maşinii de punctaj şi branduirea ringului.

Accesul la ”Europene” va fi gratuit, atât pentru copii, cât și pentru adulți, cu excepția meciurilor din cadrul galelor de pe 1 iunie, când intrarea adulților va fi pe bază de bilete (10 lei).

Altfel, în așteptarea gongului de start la Campionatul European de box pentru juniori, pugiliștii au ales o zona de antrenament în aer liber, situată între Biserica Greacă și Muzeul de Istorie. Nu mică ne-a fost uimirea să vedem ieri, la orele prânzului, câteva perechi sportiv-antrenor care efectuau o pregătire la umbră. ”Ne antrenăm aici pentru campionat, ne place că e în aer liber și răcoare, la umbră”, ne-a spus unul dintre antrenori.

Citit 2011 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2019 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.