Traseu nou la Semimaratonul Galaţi

Traseu nou la Semimaratonul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Semimaratonul Galați 2019, în organizarea Fundației Comunitare, se va desfășura duminică, 2 iunie, începând cu ora 7.00, pe un nou traseu față de anii trecuți. Se va alerga pentru 12 proiecte comunitare şi cauze umanitare, la alegerea participanților.

Cea mai lungă probă, semimaratonul (21 km), va avea loc pe un traseu puţin modificat față de anii anteriori, dar cu modificări importante în parcurgerea anumitor porţiuni: startul se va da la Elice, pe bd. Marii Uniri (Faleza Superioară), apoi se va alerga spre str. Prelungirea Coșbuc (până la Penny) - coborâre spre bd. Marii Uniri - parcarea Grădinii Botanice și retur, cu încă o urcare la Penny, bd. Marii Uniri - Palatul Navigației, urcare pe str. Navelor - Spicul - str. Domnească (până la intersecţia cu str. Gării), retur spre str. Navelor, cu virarea la dreapta și reluarea traseului până la Grădina Botanică, întoarcere spre punctul de sosire, la Elice.

Participanții pot alege una dintre cele șapte probe: semimaraton (21 km); cros (10,5 km); cursa populară (3 km) şi ştafetă (4x5,3 km), cursele copiilor (pe cinci categorii de vârstă), cursa persoanelor cu dizabilități, precum și o cursă pentru iubitorii de animale.

Startul curselor de semimaraton, cros și ștafetă se va da la ora 7.30, simultan. Cursa populară va începe o oră mai tarziu, pe traseul Elice - bd. Marii Uniri - urcare Penny - întoarcerea spre Faleză și retur până la Elice, în timp ce persoanele cu dizabilități vor alerga, începând cu ora 9.00, de la Elice până la Grădina Botanică.

Cursele copiilor au startul, începând cu ora 10.00, din zona str. Portului sau de la Elice, în funcţie de categoria de vârstă, spre Palatul Navigaţiei. Distanța curselor pentru copii variază între 400 de metri și 1 km, în funcție de vârsta participanților. De la ora 11.00, pe Aleea de la P-uri, va avea loc cursa cu animale de companie.

Pentru trei dintre curse (populară, a copiilor și cea a animalelor de companie), există posibilitatea de înscriere și achitare a taxei în ziua evenimentului, în puncte special amenajate.

De precizat că 60 la sută din valoarea taxei de înscriere va fi direcționată către cauza aleasă de fiecare alergător.

Totodată, municipalitatea s-a asociat cu Fundația Comunitară Galați și va susține financiar evenimentul cu suma de 25.400 de lei, aprobată de consilierii locali în ședința extraordinară de săptămâna trecută. Consilierul local PNL, Paul Găvănescu, a solicitat precizări cu privire la o parte din suma alocată, 12.000 de lei, care ar reprezenta ”servicii de consultanță organizare eveniment sportiv”. Explicațiile au venit din partea lui Cristi Ochiu - directorul executiv Direcția Relații Publice și Managementul Documentelor din cadrul Primăriei Galați. ”Sunt costuri pe partea de cronometrare și cam atât, care înseamnă partea de chipuri, pe care nu pot altfel să le iau decât ca servicii de organizare de eveniment și mai sunt costuri cu ceasul (n.r. - de cronometrare), care sunt costuri maximale, în funcție de numărul de alergători”.

Citit 2233 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2019 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.