Proiectele pentru care se poate alerga la Semimaratonul Galaţi
Foto: Sonia Baciu

Proiectele pentru care se poate alerga la Semimaratonul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La Semimaratonul Galați, ajuns la cea de-a șasea ediție, se va alerga pe 2 iunie pentru 12 proiecte comunitare şi cauze umanitare, la alegerea participanților. 60 la sută din valoarea taxei de înscriere va fi direcționată către cauza aleasă.

Înscrierile la Semimaraton Galaţi 2019 se pot face, online, pe site-ul semimaratongalati.ro, la secţiunea ”cauze”, până pe 31 mai. În funcție de perioada și cursa la care doritorii se înscriu, prețurile sunt cuprinse între 40 și 100 de lei.

Plata taxei de participare se poate face: la sediul Fundaţiei Comunitare Galaţi - FCG (Strada Culturii), prin transfer bancar în contul RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001, iar din 1 mai și la partenerii evenimentului: Daily Pub, One Gym și Mausbike, precum şi on-line, pe site-ul semimaratongalati.ro (în momentul înscrierii).

În ceea ce privește traseele, acestea încă sunt în discuție, urmând ca în perioada imediat următoare, după obținerea tuturor avizelor necesare, să fie anunțate.

Totodată, FCG redirecționează un procent către cauze între 7 şi 10% din toate sponsorizările obținute de fundație de la companii, după cum urmează: 10% dacă sumele depășesc 10.001 lei, 8% dacă sumele sumele sunt cuprinse între 4.001 - 10.000 de lei și 7% dacă sumele sunt mai mici sau egale cu 4.000 de lei.

În cele ce urmează, vă prezentăm cele 12 proiecte/cauze ale acestei ediţii.

Grow Up Galați

Grow Up Galați este un grup de inițiativă nou format, care are drept misiune să transforme Galațiul într-un oraș mai prietenos pentru copii și părinți. Până acum, a realizat activități de ecologizare în oraș în cadrul proiectului #unparcpesăptămână, care își propune curățarea parcurilor de mucuri de țigară și alte deșeuri. Echipa Grow Up dorește să fie un exemplu de responsabilitate și maturitate, prin implementarea unor proiecte concrete, mai mari sau mai mici, care răspund nevoilor părinților.

Bloc de desene

Proiectul „Bloc de desene” urmărește schimbarea la față a blocurilor gri, cu aspect "comunist". ”Dorim să schimbăm aspectul scărilor de bloc prin medierea întâlnirii dintre artiști locali și locatarii care vor să schimbe vechiul bloc prin artă și culoare. În felul acesta, artiștii locali tineri se promovează, dau viață picturilor la scară mare, iar locatarii vor avea o atmosferă pozitivă în mediul lor apropiat şi totodată vor inspira comunitatea”, se arată în descrierea cauzei.

Grădina senzorială

”Grădina senzorială”, proiect propus de Asociaţia ”Bunul Samaritean”, este locul în care adulții cu dizabilități, însoțiți de lucrători sociali, parcurg zilnic cu picioarele goale aleea terapeutică în scopul explorării simțurilor. "Experiența ne-a demonstrat că vizitele în grădina senzorială înseamnă îmbunătățirea unor aptitudini individuale și dezvoltare senzorială. În cadrul acestui proiect se vrea reabilitarea și dotarea grădinii senzoriale, care în acest moment este funcțională, dar dotată la standarde minimale și nu poate acoperi cererile din comunitate. Alături de o echipă formată din 30 voluntari inimoși, la grădina senzorială vom curăța terenul, vom pregăti aleile, vom face achiziții de materiale și elemente senzoriale: nisip, pietriș, cărămizi, conuri, plante aromatice", conform descrierii făcută de organizatori.

Aleargă alături de Family Hope Autism!

Proiectul "Aleargă alături de Family Hope Autism!"’ își propune strângerea fondurilor necesare atingerii unor obiective importante pentru copiii cu autism din cadrul organizației, prin oferirea unui număr semnificativ de ședințe de terapie gratuită la standarde înalte de calitate, o terapie complementară unică în Galați, extrem de eficientă, cu efecte importante pe termen lung și rezultate remarcabile în procesul de recuperare.

Proiectul se va implementa în cadrul Centrului Psihologic PsiZone din Galați, "sub supravegherea atentă a specialiștilor, unde beneficiari direcți vor fi zece copii cu autism din Asociația Family Hope Autism Galați, pe o perioadă de patru luni, la Sala de Integrare Neurosenzorială, cu ajutorul tehnologiei inovatoare Hemi-Sync, în camera de stimulare Snoezelen".

Aleargă pentru copiii speciali!

Prin acest proiect, ”Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism” își propune creșterea gradului de recuperare și integrare a copiilor cu autism, inclusiv printr-o tabără de vară, la munte, adaptată nevoilor copiilor speciali, de care aceștia vor beneficia în mod gratuit grație fondurilor strânse la Semimaraton Galați 2019. În cadrul acestei tabere, ei vor învăța să facă trasee pe munte, să-și învingă teama de înălțime folosind telescaunul, să urce legați de coardă pe panoul de escaladă, să participe la jocuri de grup, în cabană, pe terenul de fotbal, la piscină sau la teatrul de păpuși, să socializeze și să generalizeze toate cunoștințele dobândite în sutele de ore de terapie de peste an.

Stop hepatitelor virale

Acesta este un proiect al Asociației Pacienților, iar desfășurarea și implementarea lui va consta într-o campanie de informare și conștientizare ce va fi efectuată în rândul tinerilor, cu scopul de a preveni transmiterea hepatitelor virale, dar și pentru a prezenta metode de diagnosticare și tratament. "Pe lângă partea de diseminare a informației, proiectul presupune implicarea directă a tinerilor în activitate. Aceștia vor fi formați în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Galați și vor ajuta la răspândirea informației în rândul colegilor lor. Scopul final al proiectului este de a reduce numărul de persoane nou infectate cu una din formele hepatitelor virale".

Calul - terapeutul fără cuvinte

Proiectul își propune să ofere un mix de terapie individuală și terapie de grup pentru copiii cu nevoi speciale, dar și pentru copiii tipici, prin care aceștia vor reuși să se cunoască între ei și să se accepte unii pe ceilalți. De asemenea, asociația își propune să formeze profesional un terapeut în domeniul dezvoltării psihomotorii asistate de cai. Se urmărește îmbunătățirea stării de sănătate, a capacităților și aptitudinilor a 20 de copii beneficiari, iar în același timp și popularizarea terapiei asistate de cai. La finalul proiectului va exista un nou terapeut specializat în lucrul cu caii în zona județului Galați, care va oferi posibilitatea extinderii numărului de beneficiari ai organizației.

Mobilizăm Fondul Scaunelor Rulante

Motivation își propune să atragă susținători cu ajutorul cărora să doneze zece scaune rulante de calitate unor persoane cu dizabilități locomotorii din județele Galați și Brăila. De asemenea, echipa Motivation va promova campania "#PeBune?" pentru eliberarea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități. Prin aceasta, se va pune în lumină importanța existenței a unor astfel de locuri de parcare și se îndeamnă la un comportament civic din partea șoferilor.

Orășelul verde

„Orășelul verde” - primul loc de joacă adaptat copiilor cu nevoi speciale, este locul în care jocul și joaca vor putea fi accesibile și micuților cu afecțiuni neuromotorii. În cadrul acestui loc de joacă se vor organiza și activități creative (ateliere de pictură, teatru, muzică, ateliere de hand-made), cât și recreative (momente artistice, ateliere de joacă cu activități motrice).

O cale de acces pentru Lăbuș

Proiectul propus de Asociația „Ajutați-l pe Lăbuș” Galați pornește de la un punct mai sensibil: drumul către adăpost a fost dintotdeauna lung și anevoios, însă, de curând, acesta a fost blocat complet, prin desființarea trecerii la nivel cu calea ferată. Se dorește amenajarea unui drum de acces către adăpostul "Ajutați-l pe Lăbuș", prin nivelarea cu utilaje și punerea unui strat de piatră pe amplasamentul actual.

Fantasticii Down pe biciclete

Prin acest proiect, ne propunem să susținem copiii cu sindrom Down în nevoia lor de mișcare. "Astfel, dorim să oferim acestora noi modalități de a face mișcare, cu scopul de a îi ajuta pe copii să se integreze mai bine în societate și să lege prietenii mai ușor. Cu banii strânși la Semimaraton vom achiziționa echipamente sportive (biciclete, triciclete, mingi, rachete de tenis etc.) și vom organiza sesiuni de terapie de care copiii au atâta nevoie.

Fondul de burse

Fundația Comunitară Galați investește în tineri cu povești care inspiră, tineri care pun educația pe primul loc deşi vin din contexte socio-familiale cu un plus de încercări. Poveștile sunt diferite, dar ceea ce le aduce împreună e atitudinea “se poate prin şcoală” în ciuda provocărilor de context. ”Fondul de burse” susține 17 de elevi din Galați și din patru comune din județ, cu burse în valoare de 3.000 lei de persoană pe an. Acest ajutor financiar ar permite acoperirea unor cheltuieli esențiale pentru continuarea studiilor.

Citit 2083 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2019 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.