Centru de excelență în box la Galați

Centru de excelență în box la Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Recent încheiatul Campionat European de box pentru juniori, cu participarea a 35 de ţări și peste 400 de sportivi, a stârnit interes, dar doar în rândul oficialilor gălățeni, prezenți atât la deschiderea evenimentului, cât și la galele de închidere.

Astfel, am putut ridica problema înființării la Galați a unui Centru de Excelență, care să poată asigura cazarea și continuarea studiilor pentru tinerii care vor să le calce pe urme lui Lucian Bute sau Cristian Ciocan.

"Stategia Federației Române de Box este de a investi în juniori. Avem o generație foarte bună de sportivi, care a demonstrat și anul trecut, și anul acesta și ne concentrăm pe creșterea acestora. Ne pregătim pentru calificările la Jocurile Olimpice, acesta fiind unul dintre obiectivele primordiale, dar atenția majoră este la ceea ce vine din urmă. Comitetul Olimpic s-a alăturat sportului de performanță, iar sportivii de lot au această susținere, de la 18 la 23 de ani", a declarat Vasile Cîtea (foto 2), președintele Federației Române de Box.

Acesta a spus că deja se află în discuții avansate cu municipalitatea gălățeană. "Am terminat draftul și este în derulare, nu numai în Galați, ci și în alte centre de tradiție, pentru a înființa aceste centre de excelență. Vrem să punem borna la Galați și Brăila, căci aici există potențial", a completat Cîtea.

De partea cealaltă, prin vocea lui Marius Humelnicu, city managerul Galațiului, am primit o confirmare verbală că acest centru gălățean se va putea "naște" cât de curând. "Vom face un centru de excelență zonală. Depindem de cerere în primul rând, câți copii vor veni la box, dar ne dorim să avem cel puțin doi antrenori și zece sportivi. Avem deja secție de box aici, la Arena de box avem un ring care este permanent funcțional, îl avem și pe acesta, achiziționat anul trecut. Acolo se vor putea antrena. În acest moment, nu depinde de noi, ci de cum se va face bugetarea, dar ne dorim să se întâmple cât mai repede. Cei din federație mi-au dat un draft de contract și lucrăm împreună cu FR Box, COSR (n.r. - Comitetul Olimpic și Sportiv Român), Primăria și CSM, cred că mai durează o lună-două", a declarat Humelnicu, la închiderea "Europenelor".

Reamintim că la ediția din acest an a Campionatului European, lotul României a obținut opt medalii, trei de argint (Mariana Mărăcine; Adrian Preda și Cristinel Măzăreanu) și cinci de bronz (Mihaela Ciobanu, Beatrice Moldovan și Elena Alexandru; Eusebiu Tîrzoman și Cosmin Hermeziu), iar cu aceste rezultate s-a clasat pe locul patru în clasamentul pe medalii.

Citit 1927 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.